Annonce
forside

V-politiker i læserbrev om skraldekonflikt: Strejker hører sig fortiden til

Ole Alsted

Læserbrev: Firmaet, der indsamler dagrenovation i Kolding Kommune, strejker igen, denne gang ikke en personsag, men en uenighed i arbejdstilrettelæggelse. Jeg kender ikke de nærmere omstændigheder, og skal derved ikke kloge mig i, hvorfor det lander der igen. Jeg kan blot konstatere, at det er borgerne, der bliver ramt af disse strejker, altså kunderne der i sidste ende betaler for at få hentet sit affald.

Desværre er det ofte Kolding Kommune, der får ridser i lakken i sit omdømme, da mange stadig har den opfattelse, at det er kommunen, der indsamler, og det er det ikke!

Jeg håber, de firmaer, der generelt hjælper Kolding Kommune fremover, bygger deres virksomhed op omkring gensidig tillid, sundt og godt arbejdsklima for alle ansatte. Altså har øje for at det er borgerne, der er kunderne, og dem skal man passe på, ja det er faktisk dem, man lever af.

Jeg glæder mig til, vi atter skal kigge på kontrakt til en ny periode, vi kommer til at drøfte indholdet omkring det med at "man" bare kan strejke i op til fem hverdage. Strejker hører sig fortiden til og bør kun være noget, der benyttes som absolut sidste udvej, en sjælden gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Danmark

Lyt her: Rikke May blev behandlet som en kriminel - Mistænkt for at rejse ulovligt ind i USA

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Annonce