Annonce
Haderslev

V-politiker: Ny plan for Damparken skal også rumme plads til dem der ellers står udenfor

Bent Kloster (V), formand for landdistriktsudvalget i Haderslev Kommune fik en opfordring fra SF''er ved byrådsmødet. Lad os ikke tale om modsætninger mellem landdistrikterne og Haderslev By og mellem land eller by. Vi er én kommune, sagde Bent Iversen. Pressefoto
Bent Kloster (V), der er medlem af beskæftigelses- og integrationsudvalget i Haderslev Kommune foreslår, at der i den nye helhedsplan for Damparken også bliver plads til en social-økonomisk virksomhed.

HADERSLEV: Den store hast omkring udarbejdelsen af en ny helhedsplan for Damparken i Haderslev, som skal rumme både kiosk, restaurant og andre ting, har fået Venstres byrådspolitiker Bent Kloster på banen.

Han ser gerne, at der også bliver plads til en social-økonomisk virksomhed, som kan være med til at vedligeholde og udvikle legeområderne i Damparken samtidig med, at den bliver en virksomhed, der kan skabe arbejdspladser til dem, der har svært ved at få en fod ind på arbejdsmarkedet.

- Damparkens legepladser er fantastiske for børnefamilier, og min egen familie bruger dem også, men de kan udvikles. Jeg synes, det kunne være fantastisk, hvis der blev etableret en sådan virksomhed. Man kunne med fordel skelne til både Kolding og Silkeborg, hvor man har sådanne virksomheder, for eksempel Legeparken i Kolding. Vi har også tidligere haft erfaringer med det i for eksempel Tørning Mølle.

Annonce


Man kunne med fordel skelne til både Kolding og Silkeborg, hvor man har sådanne virksomheder, for eksempel Legeparken i Kolding. Vi har også haft erfaringer med det i Tørning Mølle.


Vigtigt for børnefamilier

Bent Kloster har længe haft et sådan tiltag i tankerne, men den netop vedtagne plan om en ny helhedsplan, som skal udarbejdes i løbet af tre måneder, har tvunget ham til at komme frem med sit forslag lidt tidligere, end han ellers havde tænkt.

- Ved gøre området omkring Haderslev Dam til en social-økonomisk virksomhed, så vil der være mulighed for at skabe arbejdspladser for udfordrede borgere i Haderslev og styrke det rummelige arbejdsmarked. Det vil også bidrage til færre udgifter til overførselsindkomster og i sidste ende flere skatteindtægter, lyder det fra Kloster.

Ud over at skabe sådanne arbejdspladser, mener han også, at det kan være en fordel i forhold til at tiltrække børnefamilier til Haderslev.

- Når børnefamilier skal beslutte sig for, hvor de skal bo, er forholdene for deres børn meget afgørende, lige fra dagpleje, børnehaver, skoler og byernes legepladser, siger Kloster, der selv er far til tre.

Bent Kloster forestiller sig, at den social-økonomiske virksomhed skal drives af Haderslev Kommune, og at dens eventuelle overskud skal omsættes i Damparken. Han peger på, at det er en fordel i forhold til "blot" at være et projekt, der hele tiden er afhængig af velvillige politikere og tilskud, som afhænger af budgettet.

- Jeg håber beskæftigelses- og Integrationsudvalget vil bakke op om forslaget, så vi kan sende det videre til udvalget for miljø og teknik, der har ansvaret for at udarbejde forslaget til den nye helhedsplan, siger Bent Kloster.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Anklageskrift fylder 11 sider: Rerup tiltalt for at have 'fredskrænket' fem personer

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Se videoen med kite-surfing på oversvømmelserne: Flere har taget en hurtig tur på regnmasserne

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce