Annonce
Kolding

V siger nej til at rulle besparelse på ældre tilbage

Seniorudvalgsformand Søren Rasmussens forslag om at rulle besparelse på følgeskab tilbage splitter senioriudvalget. Venstre siger nej. Socialdemokraterne siger ja. Ældre, der bor her i blokkene på Norgesvej, er berørt af besparelsen. Arkivfoto: Jacob Schultz
Udvalgsformand Søren Rasmussens forslag om at bruge en del af overskuddet på seniorområdets 2019-regnskab på at rulle en besparelse tilbage og igen lade hjemmehjælpen følge ældre ned at spise i kommunale cafeteriaer eller til aktiviteter splitter seniorudvalget. Venstre siger nej, S siger ja, men kritiserer Søren Rasmussenes fremgangsmåde.
Annonce

Kolding: Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen (DF) har svært ved at forstille sig, at hans kolleger i udvalget ikke vil bakke op bag hans forslag om at bruge 300.000 kroner af overskuddet på sidste års seniorbudget på at rulle besparelsen på følgeskab tilbage, men forslaget splitter udvalget. Følgeskab er muligheden for, at hjemmehjælpen kan følge ældre, der ikke på egen hånd kan komme ned at spise i de kommunale cafeteriaer eller til aktiviteter.

- Venstre vil ikke rulle besparelsen tilbage. Vi har været nødt til at bremse ret hårdt op økonomisk i Kolding Kommune, og det har også ramt seniorområdet. Den her besparelse var en del af den aftale, vi lavede for at redde økonomien, og vi har været i gang med at finde frivillige hænder, der kan løse opgaven i stedet for hjemmehjælperne. Det forventer jeg mig meget af, og jeg synes, at vi skal holde fast ved den nye løsning, siger Birgitte Kragh (V), der er næstformand i seniorudvalget.

Hun fortsætter:

- De penge, som Søren Rasmussen vil bruge, er jo knap nok en realitet endnu, så vi skal holde os til den økonomiske aftale, vi lavede i efteråret. Også i forhold til de andre udvalg, der alle har holdt deres aftaler.

Annonce

S siger ja

Per Bødker Andersen (S) har ikke noget imod at bruge penge på rulle besparelsen tilbage.

- Men jeg har noget imod den måde, Søren Rasmussen gør det på. Der er ingen af os andre medlemmer af seniorudvalget, der ved, at der bliver et overskud på 2019-regnskabet. Og det er ikke i orden. Alle skulle have vidst, at der var det overskud, inden han meldte sit forslag ud. Det ville være den ordentlige måde at gøre det på. Jeg synes ikke, den måde, han har gjort det på, er fair, og jeg håber, at det er en enlig svale, siger Per Bødker Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce