Annonce
Esbjerg

Vaccination: 120 ældre fik stikket på Skovbo

Henning Vinther var blandt de første, der fik en coronavaccination på Skovbo onsdag eftermiddag. Omkring 120 hjemmeboende borgere, der modtager personlig og praktisk hjælp, benyttede sig af tilbuddet. Foto: Jacob Schultz
En forsinkelse på 50 minutter skabte småkaotiske tilstande både inde og udenfor Skovbo Sundhedscenter, da 120 hjemmeboende borgere skulle coronavaccineres, for restriktionerne skulle overholdes.
Annonce

Esbjerg: Der skal en del til at slå direktør i Sundhed- & Omsorg, Arne Nikolajsen, ud af kurs, men meldingen om en forsinkelse af vaccinationen af over 100 ældre borgere på Skovbo Sundhedscenter fik alligevel direktøren til at ryste en lille smule på hånden.

Vaccinationer i Billund Kommune tidligere på dagen var trukket ud, og det var samme hold læger, der skulle vaccinere i Esbjerg.

Så klokken 12.10 stod alle klar til vaccination på Skovbo, selv de dyrebare vaccinedråber var klar, der var bare ingen læger til at stikke.

Udenfor voksede rækken af personbiler og taxaer, der skulle fragte de mange borgere til sundhedscentret, og indenfor voksede klumpen af borgere, der var indkaldt til individuelle tider med få minutters mellemrum. mange var kørestolsbrugere og havde hjælpere med.

- Det begynder at knibe lidt med at holde de to meters afstand, mumlede Arne Nikolajsen lettere nervøst og kiggede rundt i det godt fyldte lokale på Skovbo, men så dukkede lægeteamet endelig op.

Annonce

Blottede skuldre

Vaccinen blev blandet og gjort klar til injektion, og snart begyndte de ældre at sætte sig til rette i stolen ved de to vaccinationsstationer og blotte skuldrene for at få de eftertragtede dråber sprøjtet ind i kroppen.

Derefter ventede et kvarters afslapning og observation for bivirkninger, inden borgerne kunne vende næsen hjem igen med den første af to skud coronavaccine i systemet.

Efter plejehjemsbeboerne er det nu de hjemmeboende ældre over 65 år, som modtager praktisk og personlig pleje, der står for at få vaccinationen.

De fleste tager selv til centeret på Randersvej, men for at imødekomme de, der har svært ved at blive transporteret, har Esbjerg Kommune lavet tre pop-up-stationer i denne uge, og det ene var altså onsdag på Skovbo.

Annonce

Logistisk udfordring

- Det har været noget af et logistisk puslespil. Onsdag morgen var der 35 borgere, der ellers havde tilmeldt sig her i dag, men som af forskellige årsager meldte afbud, så vi har i al hast fundet 35 andre borgere, så vaccinerne ikke går til spilde. Vi har ringet rundt til alle borgere i målgruppen her og spurgt til deres mulighed for transport og tilbudt dem hjælp, og med så mange borgere i ældreboliger i området her omkring Skovbo gav det god mening at lave et vaccinations-spot her, siger Arne Nikolajsen.


Onsdag morgen var der 35 borgere, der ellers havde tilmeldt sig her i dag, men som af forskellige årsager meldte afbud, så vi har i al hast fundet 35 andre borgere, så vaccinerne ikke går til spilde.

Arne Nikolajsen.


Blandt plejehjemsbeboerne i kommunen var det omkring 95 procent, der takkede ja til en coronavaccine, blandt de hjemmeboende ældre, der er de næste i rækken af borgere, der får tilbuddet, er andelen af nej-sigere lidt større.

- Det undrer os lidt, men jeg er sikker på, at der er en del borgere, der har takket ja til tilbuddet om vaccine på de mobile spots her, som ellers ville have takket nej, simpelthen fordi transporten havde været for uoverskuelig for dem, siger Arne Nikolajsen.

Torsdag er der etableret en lignende vaccinationsstation i Ribe og fredag i Bramming. Borgere, der ikke benytter de lokale vaccinationsstationer på dagen, kan blive coronavaccineret på Randersvej i Esbjerg. Alle i gruppen er blevet kontaktet via brev eller elektronisk post.

Der er ifølge Arne Nikolajsen omkring 1200 borgere i den gruppe, der lige nu bliver tilbud vaccinationen.

Henning Vinther, 68 år, Esbjerg: Det var godt nok lige at blive vaccineret. Jeg har har ikke været decideret bange for corona, jeg er ikke den bekymrede type, men jeg glæder mig til, at verden forhåbentlig bliver lidt mere almindelig igen, som vi kender den. Foto: Jacob Schultz
Conni Vilster, 75 år, Esbjerg: Det var jo bare et lille prik og hurtigt overstået. Jeg har ikke været spor nervøs for selve vaccinationen, men corona har fyldt meget og bekymret mig en del i hverdagen. Jeg har muskelsvind og har været helt isoleret, siden corona ramte os. Jeg savner det sociale liv og at kunne komme udenfor, ikke mindst at se mere til familie og venner. Foto: Jacob Schultz
John Braby, 80 år, Esbjerg: Jeg er pensioneret sømand og har sejlet verden rundt, og jeg har oplevet mange ting, så der skal mere end corona og nedlukning til at slå mig ud. Vi skal være glade for, at vi har det så godt herhjemme i Danmark med sundhedsvæsnet, det er ikke alle forundt. Jeg savner gode venners selskab, så det håber jeg snart bliver muligt igen. Foto: Jacob Schultz
Direktør Arne Nikolajsen ærgrede sig over forsinkelsen, da det betød, at mange ældre og deres ledsagere var forsamlet på Skovbo, inden vaccinationerne kom i gang. Foto: Jacob Schultz
Onsdag blev cirka 120 hjemmeboende ældre vaccineret mod corona på Skovbo Sundhedscenter i Esbjerg. Foto: Jacob Schultz.
Onsdag blev cirka 120 hjemmeboende ældre vaccineret mod corona på Skovbo Sundhedscenter i Esbjerg. Foto: Jacob Schultz
Onsdag blev cirka 120 hjemmeboende ældre vaccineret mod corona på Skovbo Sundhedscenter i Esbjerg. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Live fra Venstres landsmøde: Inger Støjberg får ordet, når Stephanie Lose tager over som næstformand

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Regionalt For abonnenter

Sønderjysk rejsebureau tror på tysk genåbning til foråret: - Kør-selv-gæster venter bare på grønt lys

Annonce