Annonce
Nordtyskland

Vaccination foregår lettere kaotisk syd for grænsen

Gisela og Bodo Daetz fra Kupfermühle er begge over 90 og tør stort set ikke gå uden for en dør. Men vaccineret kan de trods deres høje alder ikke blive.
Syd for grænsen bliver man ikke indkaldt til vaccination mod coronavirus, men skal selv booke en tid. Det er en enorm udfordring for mange ældre.
Annonce

FLENSBORG: Det tog et kvarter, og så var alle 7750 tider til en coronavaccination i et af delstatens 15 vaccinationscentre revet væk. Tirsdag var det tredje gang, at borgere, der er prioriteret højest til vaccinering, fra kl. 8.00 kunne prøve at få tildelt en tid til en coronavaccination ved at kontakte myndighederne telefonisk eller få en tid online på nettet.

- Jeg har prøvet at få en tid til min 84-årige mor. Kl. 8.03 var der flere end 12.000 personer i telefonkøen. Efter 12 minutter var alle tider optaget, fortæller Martin Lorenzen, der er landssekretær for det dansk-frisiske parti SSW.

Han delte sin erfaring på Facebook, og mange fortalte om lignende oplevelser.


I dag var min kone klar ved telefonen inden klokken otte, og alligevel kom vi ikke igennem. Vi tør knap gå ud.

Bodo Daetz, 93 år.


I Kupfermühle lige ved grænsen i Kruså er 93-årige Bodo Daetz og hans kone Gisela bekymrede over, at de ikke kan få en tid.

Annonce

Skarp kritik

- Vi har nu prøvet at komme igennem i alle tre uger. I dag var min kone klar ved telefonen inden klokken otte, og alligevel kom vi ikke igennem. Vi tør knap gå ud, og vi ser ikke andre på grund af det stigende antal coronatilfælde, siger han.

SSW og Socialdemokratiet i landdagen kritiserer derfor delstatsregeringen skarpt for forløbet.

- Det er regeringens opgave at ændre tilmeldingsprocessen, så ældre mennesker har en fair chance for at få en tid. Det er da løgn, at de gamle uge efter uge skal sidde ved telefonen for at prøve at få en tid. Vi taler ikke om billetter til en musikfestival, men en livsreddende vaccination til de mest sårbare i vores samfund, siger sundhedspolitisk ordfører for SSW i landdagen, Christian Dirschauer.

SPDs socialpolitiske ordfører Birte Pauls opfordrer den slesvig-holstenske sundhedsminister, Heiner Garg, til at invitere borgerne skriftligt til vaccinationen.

Sundhedsministeriet i Kiel melder ud, at der arbejdes på processen.

Annonce

Sender nyt brev

- Vi sender et brev ud til alle personer, der er 80 år og ældre, hvor vi igen forklarer processen. Et brev ændrer ikke noget ved, at der skal bookes en tid. Vi bliver nødt til at vide, om personen overhovedet ønsker at blive vaccineret, siger pressetalsmand Marius Livschütz.

I alt har cirka 22.750 borgere siden december fået en tid til vaccination via telefon eller nettet. Her bliver datoerne til både den første og den anden vaccinationen få uger senere fordelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Annonce