Annonce
Tønder

Vaccine-kørsel: Halvdelen af vaccinerede fik gratis transport

Agerskov Turistfart var et af de hyrevognsselskaber, der leverede chauffører og taxibusser til de tre vaccinationsdage i henholdsvis Tønder, Løgumkloster og i Toftlund, som vist på billedet. Foto: Timo Battefeld
Der var for første gang i lang tid brug for lokale hyrevogne, da 167 sårbare borgere skulle transporteres til vaccinationssteder i slutningen af uge to.
Annonce

Tønder: Fredag, lørdag og søndag i uge to var vigtige milepæle for vaccinationsindsatsen i Tønder Kommune. Her fik størstedelen af kommunens sårbare borgere over 65 år, som modtager personlig pleje og praktisk hjælp i hjemmet, deres første stik med coronavaccinen.


Der er så få opgaver for tiden, at de ikke er værd at tale om. Alt er jo dødt, så vi var rigtig glade for at blive hyret til vaccine-kørslen.

Johnny Andersen, indehaver af Agerskov Turistfart


308 sårbare borgere blev vaccineret på de tre dage, men det var langt fra alle, der havde mulighed for at komme til vaccinationsstederne på egen hånd. Derfor sørgede kommunen for gratis transport til i alt 167 af de ældre, der skulle vaccineres.

- Princippet er, at man som udgangspunkt selv skal sørge for transport til vaccinationen. Hvis det ikke er muligt ved egen hjælp eller med hjælp fra pårørende – og hvis man har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, der gør, at man ikke kan benytte offentlig transport, så er der mulighed for at bestille kørsel hos borgerservice. Det er gratis for alle, der opfylder ovenstående kriterier, forklarer kommunens direktør hos forvaltningen for Pleje & Omsorg, Jan Præstholm i et skriftligt svar til JydskeVestkysten.

Han fortæller også, at den gratis transportservice vil blive tilbudt til de samme 167, der fik den sidst, når gruppen modtaget det andet og sidste stik i slutningen af uge fem.

- Er der andre, der har et behov, fordi deres pårørende ikke kan køre, så får de selvfølgelig også mulighed for gratis kørsel, understreger Jan Præstholm.

Annonce

Arbejde til chauffører

Transporten, som kommunen stiller til rådighed, kan enten være gennem hjemmeplejen eller via forskellige taxiselskaber.

Agerskov Turistfart var et af de firmaer, der blev anvendt til vaccine-kørslen, og det var en opgave, der faldt på et tørt sted.

- Der er så få opgaver for tiden, at de ikke er værd at tale om. Alt er jo dødt, så vi var rigtig glade for at blive hyret til vaccine-kørslen, fortæller Johnny Andersen, der er indehaver og disponent for Agerskov Turistfart.

Han var selv med til at transportere en række af de ældre borgere.

- De var så klar på at komme afsted. Da jeg spurgte, om de var nervøse for stikket, så sagde de prompte nej. De ville have vaccinen, så de kunne få lov til at være sociale igen, beretter han.

Firmaet er allerede blevet bedt om at stå til rådighed den 5., 6. og 7. februar, hvor andet stik skal gives til den samme gruppe mennesker.

- Indtil videre er det nøjagtig de samme borgere og den identiske rute, vi skal køre. Det er bare en anden dato, fortæller Johnny Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce