Annonce
Esbjerg

Vaccine: Nu er det hjemmeboende ældres tur

De sidste plejehjemsbeboere forventes at blive vaccineret fredag. Hjemmeboende ældre er de næste på listen, og de første har allerede fået et stik i coronacentret på Randersvej.  Arkivfoto: John Randeris
95 procent af beboerne på kommunens plejehjem har sagt ja tak til en coronavaccination. Nu er turen kommet til de hjemmeboende ældre, og de får mulighed for at få et stik på pop up-stationer i løbet af den kommende uge.
Annonce

Esbjerg Kommune: Vaccinetoget i Esbjerg Kommune kører efter tidsplanen og uden tekniske problemer.

Sådan lyder vurderingen fra Arne Nikolajsen, der er direktør i Sundhed- & Omsorg.


Fredag forventer vi at have givet første stik til alle de plejehjemsbeboere, der har takket ja til vaccinen, og vi glæder os over, at hele 95 procent har sagt ja

Arne Nikolajsen.


- Fredag forventer vi at have givet første stik til alle de plejehjemsbeboere, der har takket ja til vaccinen, og vi glæder os over, at hele 95 procent har sagt ja. Ud af de sidste fem procent er der også personer, der af forskellige årsager ikke kan få vaccinen lige nu og må vente, så det er reelt ikke ret mange, der har afvist vaccinen, siger Arne Nikolajsen.

Ifølge ham er der kun ganske få af plejehjemsbeboerne, der efter vaccinationen har oplevet minimale bivirkninger i form af for eksempel kildren i tungen. Der har ikke været tilfælde af allergiske reaktioner.

Annonce

Hjemmeboende

Med de omkring 1.200 plejehjemsbeboere igennem er turen nu kommet til de ældre borgere, der bor hjemme og som modtager hjemmehjælp og praktisk hjælp.

Det drejer sig ifølge direktøren om mellem 1.300 og 1.400 personer, og de første er allerede blevet vaccineret.

- Vi fik en pludselig mulighed for at komme frem i køen, fordi Kolding Kommune ikke havde flere vacciner, så vi fik allerede onsdag vaccineret omkring 70 personer på Randersvej. Vi håber at nå igennem alle personer i denne gruppe i løbet af den kommende uge, men der er hele tiden en usikkerhed omkring, hvor mange vacciner, der er til rådighed hvornår, siger Arne Nikolajsen.

Alle hjemmeboende ældre, der nu får tilbuddet om vaccine, har i e-boks eller i fysisk form, fået brev om det fra Statens Serum Institut, og Esbjerg Kommune har også taget telefonisk kontakt til en stor del af de berørte borgere, blandt andet for at høre, om de har brug for transport.

Annonce

Decentrale stationer

- Som udgangspunkt skal de vaccineres i testcentret på Randersvej i Esbjerg og skal selv sørge for transport med for eksempel taxa eller flextrafik, men vi arbejder også på at få stablet nogle decentrale vaccinationsstationer på benene, så borgerne kan få deres stik der på den dag, stationen er der, siger Arne Nikolajsen.

Planen er at etablere pop up-stationer i Ribe, Bramming og Hjerting og på Skovbo Plejehjem.

Hold øje med din e-boks

  • Statens Serum Institut er i færd med at invitere udvalgte sårbare borgere og sundhedspersonale, som er i øget risiko for at blive smittet, til at booke en tid til vaccination.
  • Hvis man er udvalgt til vaccination, modtager man en invitationen i sin digitale postkasse - eller som et fysisk brev, hvis ikke man har digital post.
  • Det fremgår heraf, hvad man skal gøre, hvis man som borger eller sundhedsmedarbejder ønsker at tage imod tilbuddet om en vaccine.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce