Annonce
Esbjerg

Vaccine: Nu skal plejehjemsbeboere have andet stik

I sidste uge kunne hjemmeboende ældre blive vaccineret på tre decentrale stationer, her er det på Skovbo Sundhedscenter. De, der endnu ikke er blevet vaccineret, må væbne sig med tålmodighed. Arkivfoto: Jacob Schultz.
De hjemmeboende ældre, der modtager personlig og praktisk hjælp, og som endnu ikke er blevet vaccineret, må væbne sig med tålmodighed. Der kan gå op til tre uger, før de kan få et stik. De næste vacciner, der kommer, skal gives til plejehjemsbeboere.
Annonce

Esbjerg Kommune: Vaccinebeholdningen i vaccinationscentret er lige nu brugt op, og først sidst på ugen kommer der nye forsyninger. Når de dyrebare dråber ankommer, er det plejehjemsbeboere, der skal have deres andet stik.

Det betyder, at de hjemmeboende ældre over 65 år, som modtager personlig og praktisk hjælp, men som endnu ikke er blevet vaccineret, må væbne sig med tålmodighed.

- Opfordringen til regionen lød, at vi skulle tømme lageret af vacciner og afvente nye. Det har vi gjort, og når næste sending ankommer, så er det tid til anden vaccine af beboere på plejehjem, som skal ske tre uger efter første stik, forklarer Arne Nikolajsen, der er direktør i Fritid, Sundhed og Omsorg i Esbjerg Kommune

Det betyder, at de ældre hjemmeboende, der endnu ikke er blevet vaccineret, kommer til at vente.

- Jeg vil tro, der kan komme til at gå op til tre uger, før vi igen kan tilbyde vaccine til den gruppe personer på Covid-centeret på Randersvej, vurderer Arne Nikolajsen.

Annonce

Forvirrede

Og der er en del personer ud af de cirka 1.200 i gruppen af hjemmeboende, der modtager personlig og praktisk hjælp, der endnu ikke er blevet vaccineret, og mange er godt forvirrede.


Vi har modtaget henvendelser fra en del borgere, der har fået et fysisk brev, hvori der så står, at de skal gå på nettet for at finde det telefonnummer, de skal bestille tid til vaccination på.

Hanne Meyer.


- Vi har modtaget henvendelse fra en del borgere, der har fået et fysisk brev, hvori der så står, at de skal gå på nettet for at finde det telefonnummer, de skal bestille tid til vaccination på. Det er jo helt tosset, for mange af de her mennesker er ikke it-brugere. Flere har spurgt deres hjemmehjælpere, der ikke har kunnet give dem svar, fortæller Hanne Meyer, der er formand for Ældre Sagen i Esbjerg.

Men de skal selvfølgelig have svar, siger Arne Nikolajsen.

- Det er rigtigt, at der i brevet fra Styrelsen for Patientsikkerhed om vaccine til de ældre hjemmeboende er en uheldig ting omkring et telefonnummer, som skal findes på nettet. Man skal henvende sig til Visitationen ved Esbjerg Kommune på Jagtvej på telefon 7616 3860. Det burde vores hjemmehjælpere også være klar over, så det må vi lige minde dem om, så de kan hjælpe borgerne, siger Arne Nikolajsen.

Han har ikke et nøjagtigt tal på, hvor mange af de cirka 1.200 personer i gruppen, der stadig mangler at blive vaccineret første gang.

Vaccination

Der var i sidste uge oprettet tre decentrale vaccinationsspot henholdsvis på Skovbo Sundhedscenter i Esbjerg, i Ribe og i Bramming, hvor hjemmeboende i målgruppen kunne få første vaccine.

Det er ifølge Arne Nikolajsen planen at oprette spots til anden vaccination tre uger senere i Ribe og Bramming og formentlig også på Skovbo.

Vælger borgerne ikke at benytte de decentrale spots, skal de bestille tid til vaccination på Covid-centeret på Randersvej i Esbjerg.

Tidsbestilling kan foregå via Vacciner.dk eller ved at kontakte Visitationen ved Esbjerg Kommune på telefon 7616 3860.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

MetteMums: - Vi er her endnu

Annonce