Annonce
Esbjerg

Vadehavscentret fejrede gæst nr. 100.000

Susanne Andersen, souschef på Vadehavscentret med skiltet for gæst nummer 99.999 og herefter står fra venstre Rick Gruber, Espergærde, familien Flatz fra Schweiz, Andrea, Janis og Daniel, bestyrelsesformand Peter Laursen samt direktør for centret, Klaus Melbye. Foto: Ole Maass.

Familie fra Schweiz, som er på en uges ferie i Espergærde, blev hædret som gæst nummer 100.000 på Vadehavscentret tirsdag formiddag.

VESTER VEDSTED: De kom fra Espergærde og Schweiz og blev overrasket med en kurv med lækkerier, som symbol på at de skulle hædres som gæst nummer 99.999, 100.000, 100.001 og 100.002.

Tirsdag sidst på formiddagen trådte Rick Gruber fra Espergærde sammen med sin søster fra Schweiz, Andrea Flatz, hendes mand og søn Daniel og Janis ind på Vadehavscentret i Vester Vedsted - intetanende, at de efterfølgende skulle hædres.

Daniel Flatz er hjemme i nabolaget til Bodensøen i Schweiz vild med at kigge på fugle, og hvad er så mere naturligt end at opsøge Vadehavsområdet og Vadehavscentret og få et indblik i levevilkårene og naturen, hvor de mange millioner trækfugle lever.

- Jeg er hobbyornitolog, så jeg ser meget frem til besøget her. Det er første gang vi er ved den danske del af Vadehavet, konstaterede Daniel Flatz.

For Vadehavscentret er gæst nummer 100.000 i løbet af godt otte måneder, siden genåbningen den 2. februar, også noget af et eventyr.

- Det er fantastisk. Tidligere havde vi 31.000 i 1997 som vores besøgsrekord. Ellers lå vi på et gennemsnitligt årligt besøgstal på 28.000-30.000. Vi havde håbet på at stige til måske 45.000-50.000 gæster, og nu ender vi formentlig med 115.000-120.000 besøgende i 2017. Det er helt vildt, og det er vi meget glade for og stolte over, siger Klaus Melbye, direktør for Vadehavscentret.

Medarbejderstab fordoblet

Den voldsomme stigning i besøgstallet og aktiviteterne på Vadehavscentret afspejler sig også i, at antallet af fuldtidsansatte medarbejdere er blevet fordoblet. Fra seks til nu 12 fuldtidsmedarbejdere. Derudover er der et større antal deltidsmedarbejdere.

I top 40

Med udsigten til et besøgstal op imod de 120.000 kan Vadehavscentret meget vel havne i top 40 over danske turistattraktioner, målt på besøgstal.

- Med i besøgstallet er også at vi har fordoblet antallet af ture og aktiviteter uden for huset. Koblingen mellem vores fantastiske arkitektur, en udstilling i verdensklasse og så, at vi er meget fokuserede på vores kernefortælling, som handler om Vadehavet. Det er det, der har båret frugt, mener Klaus Melbye.

Direktør Peter Laursen er konstitueret formand for Vadehavscentrets bestyrelse. Han overrakte gaven til familien fra Espergærde og Schweiz.

- Det er utrolig dejligt at være med i det nye Vadehavscenter, der allerede nu har vist, at naturoplevelser er en væsentlig del af oplevelsesøkonomien. Rigtig mange overnatningssteder og restauranter skaber økonomi på baggrund af de mange gæster de får fra Vadehavscentret, siger Peter Laursen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce