Annonce
Kultur

Vadehavscentrets UNESCO-netværk får interesse fra Christiansborg og Nordisk Råd

Folketingsmedlem Anders Kronborg(S) er som medlem af udvalget Holdbart Norden under Nordisk Råd, interesseret i et bredere, nordisk turismesamarbejde, og vil bruge Vadehavscentret som det gode eksempel. Foto: Socialdemokratiet
Folketingsmedlem og medlem af Nordisk Råd, Anders Kronborg(S), mener det er godt set af Vadehavscentret, at man arbejder på at oprette et nordisk netværk for besøgscentre for UNESCO's Verdensarv. Dette giver større potentiale for nordisk samarbejde om turisme, og der arbejdes på et besøg fra Christiansborg for at høre mere om planerne.

Vester Vedsted: Der er ros til Vadehavscentret i Vester Vedsted fra politikerne på Christiansborg og i Nordisk Råd for sammen med besøgscentret for UNESCO's Verdensarv i Kristianssted i Sverige, Vattenriket, at tage det første skridt i retning af samarbejde på tværs af nordiske landegrænser.

- Jeg synes det er godt set af Vadehavscentret, og jeg mener det er den helt rigtigt vej at gå. Både for et samlet Norden som turistdestination, men også fordi det er klogt for hele brandingen af regionen, hvor Ribe og Nationalpark Vadehavet spiller en aktiv rolle, siger det lokale folketingsmedlem, Anders Kronborg(S).

De to besøgssteder har i løbet af det seneste år besøgt hinanden, og arbejder som venskabscentre blandt andet sammen om udveksling af naturvejledere og om, hvordan man bedst muligt formidler UNESCO's Verdensarv, og Anders Kronborg er som medlem af Nordisk Råd, i udvalget Holdbart Norden, meget engageret i, hvordan man kan systematisere et nordisk samarbejde om blandt andet turisme.

Han forklarer, hvordan Norden har fået en ny turismeplan for de kommende fire år, der blev godkendt af de nordiske erhvervsministre i sommeren 2019, og at der ligger et meget stort potentiale i at se Norden som én, samlet turistdestination, fordi blandt andet langdistancemarkeder som Kina ofte ser Norden som en helhed og ikke som individuelle lande.

Annonce

Nordisk netværk

Vadehavscentret er det eneste besøgscenter for UNESCO's Verdensarv i Danmark, og udover Vattenriket er der kun ganske få i resten i Norden. Sammen med Vattenrikets leder, Karin Magntorn, vil leder af Vadehavscentret, Klaus Melbye, arbejde på at udvide netværket til flere besøgscentre for UNESCO's Verdensarv i Norden.

Forpligter mig

- Netværket er et godt initiativ i forhold til turistfremme i Norden, og jeg vil bruge Vadehavscentret og Vattenrikets netværk som det gode eksempel på samarbejde i Norden. Det er positivt at være først ude med de gode initiativer, og jeg vil gerne forpligte mig til at udbrede den gode historie, siger Anders Kronborg.

Ribe og Vadehavet kan få meget ud af at koble sig op på Norden som destination, og som en del af et øget nordisk samarbejde har Anders Kronborg inviteret Socialdemokratiets turismeordfører Henrik Møller(S), der også er medlem af Kulturudvalget under Nordisk Råd, til Ribe og til Vadehavscentret, så han ved selvsyn kan opleve, hvad der gør området så attraktivt for turister.

- Området kunne også blive et højdepunkt i et samlet Norden. Ribe er en kulturperle, og vil vi brande hele regionen kommer vi ikke udenom Ribe, og UNESCO-netværket ser jeg som et godt eksempel på, hvordan man kan udnytte hinandens styrker frem for at stå selv, siger Anders Kronborg, der arbejder på at vise egnen frem for partiets turismeordfører på en endnu unavngiven dato umiddelbart efter nytår.

Havbundsvandring på vadehavet mellem Mandø og Vadehavscentret ved Vester Vedsted. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce