Annonce
Esbjerg

Vadehavsfotograf klar med ny årskalender

Det er ikke kun varme og imødekommende fotografier af solnedgangen, der er med i Lars Roeds årskalender fra Vadehavet. Også den mere dystre siden af Nationalparken er der blevet plads til med dette fotografi fra Kammerslusen. Foto: Lars Roed
Fotograf Lars Roed er igennem de seneste år blevet kendt og anerkendt for smukke og prisvindende fotos fra Vadehavet. Han er nu klar med anden udgave af sin fotokalender fra Vadehavet.
Annonce

Egebæk-Hviding: For omkring et år siden sendte landskabsfotograf Lars Roed første udgave af en særlig Vadehavs-kalender på gaden. Den endte med blive trykt både i fjerde og femte oplag, og nu er anden version af de stemningsfyldte fotografier fra UNESCOs verdensarv ude.

- Det er en god måde at vise året i Nationalparken i billeder, og jeg vil gerne forsøge at gøre kalenderen til en tradition, siger Lars Roed og forklarer, at fotografierne stort set passer med kalenderens skiftende årstider.

Der er efterhånden mange, der har taget Lars Roeds fotografier til sig. I januar 2020 blev hans motiv af en pige på islænderhest i en lilla og blikstille solnedgang kåret som bedste, danske landskabsfoto, og i april blev samme billede nummer to i den internationale fotokonkurrence Fine Art Photography Awards i kategorien Landskab.

Også lokalt er fotografierne populære.

- Sidste år stod jeg og solgte kalenderen i det lokale supermarked i Hviding, og der kom folk kørende til, kun for at købe den. Det var fedt at opleve, siger Lars Roed.

Annonce

Bistert udseende

Vadehavscentret i Vester Vedsted har også taget kalenderen til sig, og sælger i år både den samt en speciel Vadehavsplakat med otte fotografier, som Lars Roed har fremstillet særligt til dem.

Men det er ikke udelukkende solens varme stråler, der ses i kalenderen. Et af Lars Roeds mest solgte fotos af en bistert udseende Kammersluse er også blandt de 12 udvalgte.

- Mange af billederne er varme og imødekommende, mens slusen er dyster og brutal. Det viser de andre sider af Vadehavet, at det også kan være råt, hårdt og ugæstfrit, og jeg synes det er fantastisk, at et billede på den måde kan illustrere flere sider af Vadehavet, siger Lars Roed.

Annonce

Samarbejder

Han forklarer, at der også ligger en personlig reference bag, idet hans svigerfar Finn som smed har været med til at restaurere Kammerslusen, og at selvsamme Finn trænede Lars Roed i fodbold for 30 år siden i Øster Vedsted, lang tid inden han blev svigerfar.

Lars Roed har valgt de tolv fotos i kalenderen ud fra, hvad der personligt giver ham mest, og han uddyber, hvordan hans populære fotos fra området efterhånden bringer meget med sig ved siden af fuldtidsjobbet som grafisk designer. Han har indgået samarbejder med Visit Ribe og Esbjerg, med Visit Rømø og Tønder samt VisitDanmarks kampagne #baredanmark, ligesom han arbejder på foredrag om vadehavet og fototeknik, en coffeetable-bog om Vadehavet samt udstillinger på udvalgte destinationer langs vadehavskysten.

Billederne

Vadehavskalenderen kan købes på photosbyroed.dk, på Vadehavscentret, Danhostel Ribe og Visit Rømø og Tønders hjemmeside.

Vil man se flere af Lars Roeds fotos fra Vadehavet, er de udstillet på Danhostel Ribe og på Restaurant Kammerslusen, ligesom der hænger flere billeder på Rådhuset i Esbjerg.

Låningsvejen, Mandø Ebbevej, solnedgange og alt det ind imellem er blandt de væsentligste bestanddele af Lars Roeds landskabsfotografier. Foto: Lars Roed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce