Annonce
Esbjerg

Vadehavslisten genoplives af tidligere byrådsmedlemmer

Tidligere socialdemokrat Jeppe Wille og tidligere venstrekvinde Lone Müller Sigaard har pustet nyt liv i Vadehavslisten.

FANØ: I 2013 forsøgte Vadehavslisten, med Dorthe Lund i spidsen, at få plads i byrådet. Det blev dog kun til 122 stemmer. Siden har listen været på standby, men nu er der igen pustet liv i drømmen om byrådssæder. Den tidligere socialdemokrat Jeppe Wille og tidligere viceborgmester på Fanø for venstre Lone Müller Sigaard vil sammen vække partiet til live.

Onsdag aften holdt Vadehavslisten møde om fremtiden for at få styr på, hvem der stiller op, når der til november er kommunalvalg. Og selv om stemmesedlen efterhånden er fuld af listenavne, mener Jeppe Wille, at der er plads til Vadehavslisten.

- Vi synes, at byrådet er groet fast. Det virker til, at partierne vil det samme. Og vi tror på, at der findes mange på Fanø, der ikke er tilfredse med den vej tingene går, siger Jeppe Wille og uddyber:

- Der kommer mere og mere pres på de offentlige instanser, og det føles som om, at man er ved at afvikle alt offentligt. Udlicitering bør fylde meget mindre, siger han.

Ikke helt klar til valget

Idéen om at puste nyt liv i Vadehavslisten kom, da Lone Müller Sigaard tog kontakt til Jeppe Wille. Hurtigt fandt de ud af, at de, trods deres politiske forskelle, har områder, hvor de kan mødes, og hvor de mener, at politikken på Fanø trænger forandring. Et af de områder er "offentlig vækst", der ellers er noget, kun få politikere taler om.

- Vi vil gå økonomien grundigt efter og se på, hvordan man kan udnytte Fanøs ressourcer bedre. Der er mulighed for vækst i det offentlige. Det skal bare ske på en ordentlig måde, siger Jeppe Wille.

Jeppe Wille er dog ikke interesseret i at komme med konkrete bud på, hvordan det skal ske. Og han erkender også, at listen er i en proces, hvor der stadig ledes efter dele af den politik, der skal give dem plads i byrådet. Men han insisterer på, at Vadehavslisten bliver klar til valget.

- Vi holder mange møder og presser os selv, og i løbet af de næste måneder vil vi komme med noget mere politisk håndgribeligt. Jeg er fortrøstningsfuld, siger Jeppe Wille.

Kommunalvalget er den 21. november.

Annonce
Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Esbjerg

Udvalg bakker op i omstridt sag om ringvejsbro: Vi har fået mange positive henvendelser fra borgere, der ønsker udvikling

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Aabenraa For abonnenter

Nu kan Susanne kalde sig politiker: Erhvervskvinden skal lære at være tålmodig

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce