Annonce
Billund

Vagthund åbner kontor i Grindsted

Linda Christensen er ansat i foreningen LAFS til at hjælpe folk i fleks- og skånejob. Hun kan træffes i Frisam på Banegårdsvej i Grindsted onsdag og fredag kl. 10-12. Arkivfoto

Landsforeningen af Fleks- og skånejobbene vokser, LAFS, og nu åbner foreningen nyt satellitkontor i Grindsted. Linda Christensen er klar til at tage imod i Frisam onsdag og fredag formiddag.

Grindsted: Landsforeningen Af Fleks- og Skånejobbere (LAFS) er en frivillig interesseorganisation, der har ageret vagthund for menneske på kanten af arbejdsmarkedet igennem de seneste 17 år.

Foreningen begyndte i 2001 som en græsrodsbevægelse og er nu vokset til et landsdækkende talerør for de tusindvis af mennesker "på kanten af arbejdsmarkedet", som på grund af sygdom, ulykke eller handicap tillige er berørt af Førtidspension- og Fleksjobreformen fra 2013. Foreningen har godt 3000 medlemmer.

- Det har aldrig været let at være på kanten af arbejdsmarkedet, men efter indførsel af reformen i januar 2013 har mange mennesker været i klemme i ressourceforløb og afklaringsforløb og har været underlagt kommunalt ansatte sagsbehandlere, der har underkendt sundhedssektorens lægefaglige vurderinger og sendt dem ud i uendelige arbejdsprøvninger. I mange tilfælde har det desværre ikke har fået den enkelte tættere på arbejdsmarkedet. Snarere tværtimod, siger næstformand Hanne Rasmussen i en pressemeddelelse.

Annonce

LAFS er til for dig

LAFS står for Landsforeningen Af Fleks- og Skånejobbere.LAFS er en frivillig interesseorganisation, der blev etableret i 2001 i København.

Nu udvider foreningen med kontor i Grindsted.

LAFS hjælper mennesker "på kanten af arbejdsmarkedet", en hjælp, som ifølge LAFS har været endnu mere tiltrængt siden Førtidspension- og Fleksjobreformen fra 2013.

Nyt satellitkontor

LAFS samarbejder i dag med de faglige organisationer, patientorganisationer, kommuner og politikere. Foreningen har en landsdækkende, gratis bisidderordning, hvor medlemmerne tilbydes uddannede bisiddere.

De er alle selv en del af skaren "på kanten af arbejdsmarkedet" og er trænet i kommunikation og er blevet introduceret til relevant lovgivning.

LAFS's sekretariat har til huse i Hvidovre og har fra 1. september udvidet med et satellitkontor i Grindsted. Satellitkontoret, som holder til i Frisam på Banegårdsvej i Grindsted, skal servicere medlemmerne i det sønder- og midtjyske og er indtil videre bemandet med en fleksjobansat. Det er Linda Christensen, som kan træfes i Frisam onsdag og fredag kl. 10-12 på tlf. 9340 9380 eller på mail: linda@lafs.dk

Foreningen håber at kunne udvide med flere kontorer i løbet af de næste par år og på den måde være med til at hjælpe mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, ind eller tilbage i job.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce