Annonce
Billund

Vagthund åbner kontor i Grindsted

Linda Christensen er ansat i foreningen LAFS til at hjælpe folk i fleks- og skånejob. Hun kan træffes i Frisam på Banegårdsvej i Grindsted onsdag og fredag kl. 10-12. Arkivfoto

Landsforeningen af Fleks- og skånejobbene vokser, LAFS, og nu åbner foreningen nyt satellitkontor i Grindsted. Linda Christensen er klar til at tage imod i Frisam onsdag og fredag formiddag.

Grindsted: Landsforeningen Af Fleks- og Skånejobbere (LAFS) er en frivillig interesseorganisation, der har ageret vagthund for menneske på kanten af arbejdsmarkedet igennem de seneste 17 år.

Foreningen begyndte i 2001 som en græsrodsbevægelse og er nu vokset til et landsdækkende talerør for de tusindvis af mennesker "på kanten af arbejdsmarkedet", som på grund af sygdom, ulykke eller handicap tillige er berørt af Førtidspension- og Fleksjobreformen fra 2013. Foreningen har godt 3000 medlemmer.

- Det har aldrig været let at være på kanten af arbejdsmarkedet, men efter indførsel af reformen i januar 2013 har mange mennesker været i klemme i ressourceforløb og afklaringsforløb og har været underlagt kommunalt ansatte sagsbehandlere, der har underkendt sundhedssektorens lægefaglige vurderinger og sendt dem ud i uendelige arbejdsprøvninger. I mange tilfælde har det desværre ikke har fået den enkelte tættere på arbejdsmarkedet. Snarere tværtimod, siger næstformand Hanne Rasmussen i en pressemeddelelse.

Annonce

LAFS er til for dig

LAFS står for Landsforeningen Af Fleks- og Skånejobbere.LAFS er en frivillig interesseorganisation, der blev etableret i 2001 i København.

Nu udvider foreningen med kontor i Grindsted.

LAFS hjælper mennesker "på kanten af arbejdsmarkedet", en hjælp, som ifølge LAFS har været endnu mere tiltrængt siden Førtidspension- og Fleksjobreformen fra 2013.

Nyt satellitkontor

LAFS samarbejder i dag med de faglige organisationer, patientorganisationer, kommuner og politikere. Foreningen har en landsdækkende, gratis bisidderordning, hvor medlemmerne tilbydes uddannede bisiddere.

De er alle selv en del af skaren "på kanten af arbejdsmarkedet" og er trænet i kommunikation og er blevet introduceret til relevant lovgivning.

LAFS's sekretariat har til huse i Hvidovre og har fra 1. september udvidet med et satellitkontor i Grindsted. Satellitkontoret, som holder til i Frisam på Banegårdsvej i Grindsted, skal servicere medlemmerne i det sønder- og midtjyske og er indtil videre bemandet med en fleksjobansat. Det er Linda Christensen, som kan træfes i Frisam onsdag og fredag kl. 10-12 på tlf. 9340 9380 eller på mail: linda@lafs.dk

Foreningen håber at kunne udvide med flere kontorer i løbet af de næste par år og på den måde være med til at hjælpe mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, ind eller tilbage i job.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce