Annonce
Sydjylland

Vagthundens kamp for lighed

Mig og mit symbol: - Jeg har taget Samvirke med for at illustrere, at der er behov for en ordentlig dialog. Det er godt, at der er sat fokus på sprøjtegifte i landbruget, men det er skidt, at et medlemsejet blad bliver trukket tilbage, fordi landbrugs-lobbyen er kritisk. Jeg mener, der er behov for større fokus på landbrugets rolle, og regionen kan her være en medspiller ved at være med til at rejse diskussionen, og samtidig er regionen også en stor aktør som aftager af landbrugets produkter, siger Vibeke Syppli Enrum, Enhedslistens spidskandidat til regionsrådsvalget. Foto: Mette Mørk

Enhedslistens spidskandidat ved regionsrådsvalget, Vibeke Syppli Enrum, vil som vagthunden i Region Syddanmark kæmpe for et offentligt og mere decentralt sygehusvæsen. Samtidig mener hun, at erhvervsstøtteordninger i langt højere grad skal bruges til at understøtte grønne og sociale virksomheder.

Politik: Hun betragter sig som vagthunden, der sørger for, at befolkningen og politikerne får de oplysninger, de ellers ikke ville få. Og så kæmper hun en kamp for den sociale lighed i sundhedssystemet, så det offentlige sundhedsvæsen styrkes til gavn for alle borgere. Samtidig mener hun, at erhvervsstøtteordninger i højere grad til skal bruges til at understøtte grønne og sociale virksomheder, fordi det vil skabe flere arbejdspladser og grøn omstilling.

Enhedslistens spidskandidat ved det kommende regionsrådsvalg, Vibeke Syppli Enrum, nævner to hovedtemaer, som hun især vil kæmpe for at få rettet op på, hvis hun igen bliver valgt ind som den yderste venstrefløj i regionen:

- Flertallet fører en forkert politik i den regionale udvikling, for her støtter regionen især de store virksomheder. Det er den gale vej. Vi skulle i stedet støtte de mindre virksomheder og eksempelvis skele til Samsø, hvor det er lykkedes at lave en slags moderne andelsbevægelse, for vi skal "have en mere bæredygtig og rentabel produktion, hvor produkterne i højere grad forarbejdes lokalt mener Vibeke Syppli Enrum, der med sit parti var omkring 100 stemmer fra at opnå tre mandater i regionsrådet ved sidste valg, men undervejs i perioden også oplevede, at hendes valgte kollega fra Enhedslisten skiftede parti.

Blå bog

Vibeke Syppli Enrum, 69 år, bor i Ellerup ved Svendborg, gift og har fem voksne børn.Født i Hellerup og opvokset i den nordligste del af København.

Underviser på University College Lillebælt i Odense.

Medlem af regionsrådet og spidskandidat for Enhedslisten i Region Syddanmark.

Offentligt sundhedsvæsen

Det andet hovedtema er kampen for et ordentligt sundhedsvæsen:

- Det er godt, at vi får afskaffet kravet om to procents besparelser hvert år, men der er samtidig ingen, der har fortalt, hvor pengene til at genoprette sygehusvæsenet skal komme fra eller sagt, hvad der skal ske fra 2019. Her er jeg bekymret for, hvordan man vil vil styre økonomien efter en såkaldt værdibaseret ledelse - for hvad er det, spørger Vibeke Enrum Syppli og tilføjer:

- Det andet, der bekymrer mig, er forsøget på at udlicitere og privatisere behandlingen. Man har allerede set det med diabetes-behandlingen, hvor vi står i en situation, hvor sygehusvæsenet er bundet mange år frem i tiden til et enkelt stort privat medicinalfirma, Novo Nordisk. Man så, hvad der skete ved udliciteringen til Bios. Det gik helt galt. Og jeg mener grundlæggende, at vi skal have et offentligt sundhedsvæsen, ikke private firmaer, fastslår hun.

Vibeke Syppli Enrum fastslår, at hendes allervigtigste opgave er vagthundens, så alle oplysningerne i regionen når frem til borgerne og de andre politikere omkring de vigtige beslutninger.

- Styringen i sundhedsvæsenet bliver noget af det vigtigste, jeg vil følge i den næste periode, for det er vigtigt at sikre, at vi får et decentralt sundhedssystem, forklarer hun.

Samtidig vil hun gerne have mere åbenhed i både administrationen og det politiske system i kølvandet på især Carl Holst-sagen og Bios-skandalen:

- Der er ryddet meget op, og jeg har respekt for Stephanie Lose i disse sager, så det går fremad. Men vi har for eksempel stillet krav om, at alle udvalgsmøder skal være åbne, så folk bedre kan inddrages, fortæller Vibeke Syppli Enrum.

Annonce

Tre oplæg

Du skal stemme til regionsrådsvalget, fordi du skal sikre indflydelse på udviklingen af fremtidens sundhedsvæsen.

Forskellen på mig og de andre kandidater er, at jeg er socialist og venstreorienteret, der står for en rød politik i regionen.

Når jeg bliver valgt, vil jeg arbejde for øget demokrati, flere ressourcer til regionale udvikling og løfte hele sundhedsvæsnet.

Annonce

Op og ned i Syddanmark

Det bedste ved Syddanmark er, at vi er en grænseregion, der har udsyn til resten af verden, hvor vi kan lære fra os og lære af andre.

Syddanmarks største udfordring er, at vi er et landbrugsområde, som lægger et stort pres på vores fælles miljø. Vi skal understøtte nye veje for fødevareerhvervet, som samtidig kan sikre forarbejdning og nye grønne arbejdspladser.

Annonce

Tættere på

Jeg er gået ind i politik, fordi gerne vil være med til at forandre verden og skabe lige vilkår for alle mennesker.

Min fritid bruger jeg på at se film, læse bøger og at kigge på min græsplæne, der måske kan vente en uge mere på at blive slået, for fritid er der ikke meget af.

Annonce
Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Forventer kæmpe efterspørgsel: Stender Gruppen på vej med yderligere 220 boliger

Tønder For abonnenter

Gunner har bøvlet med kommunen i over fire år: Nu er stengærde alligevel ikke til fare for trafikken

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Esbjerg Energy For abonnenter

Isligaens topscorer har store ambitioner om et eventyr i udlandet: Scheel har blikket rettet mod Tyskland

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce