Annonce
Podcast

Vagtlæge arbejdede 67 dage i træk: - Jeg håber ikke, jeg ringer til ham den dag på vegne af min datter

JydskeVestkysten har tidligere fortalt om en vagtlæge i Syddanmark, som arbejder så meget, at han i gennemsnit har en årsindkomst på 3,3 millioner kroner. Arkivfoto: Christian Liliendahl
Det kan være lukrativt at arbejde i lægevagten i Region Syddanmark, og det kan lade sig gøre at arbejde rigtig, rigtig meget. Lægevagten har i den seneste uge været under lup, og den bliver også diskuteret i denne uges JV Podcast. Det samme gør forholdene i et sønderjysk fængsel, hvor de indsatte ganske enkelt har måttet sulte på grund af madmangel.

JV Podcast: Ville du stole på en vagtlæge, som er på arbejde for 67. dag i træk? Tidligere på ugen kunne DR i en dokumentar blandt andet fortælle om en vagtlæge fra Syddanmark, som havde været på arbejde i netop 67 dage uden en eneste fridag.

JydskeVestkysten har også selv tidligere haft fokus på lægevagt-systemet i regionen, og avisens nyhedsredaktør, Kim Dahl Nielsen, siger i denne uges JV Podcast blandt andet, at han ikke håber, han nogensinde kommer igennem til en vagtlæge, som har arbejdet så mange dage i træk, hvis han en dag ringer på vegne af sin egen datter.

Lægerne i vagten aflønnes på akkord, men det kan der nu laves om på, da der for tiden foregår forhandlinger mellem lægerne og Danske Regioner om blandt andet lægevagten. JydskeVestkysten har tidligere fortalt om en læge, som har udnyttet systemet til i gennemsnit at tjene 3,3 millioner kroner i årsløn.

Indsatte mangler mad

Det taler vi om i ugens podcast-udsendelse, hvor vi også vender forholdene i Renbæk Fængsel mellem Tønder og Ribe. For selvom man efter sigende lever af vand og brød, når man rusker tremmer, så har der på det seneste manglet brød til de indsatte i det sønderjyske fængsel.

Derfor har folk i fængslet været nødt til at rationere deres mad, til tider kun spise en enkelt gang om dagen, ligesom enkelte har set sig nødsaget til at spise fra skraldespanden. I podcasten spørger vi, hvordan det kan ske i et land som Danmark?

Amalie Tarp Borup og Jonas Bisgaard Kristensen er værter på JV Podcast. Foto: Jacob Schultz Logo: Rikke Mortensen

Ugens vært er Jonas Bisgaard Kristensen, og med i studiet er journalist på JydskeVestkysten Nanna Holm Hansen og avisens nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen.

Du finder podcasten på jv.dk samt i appen Nyhedskiosken. Her kan du lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Bisgaard", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Jonas Bisgaard Kristensen på skift er værter på programmet.

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen

Sygeplejersker strejker: - Vi er kede af at aflyse patienter

Aabenraa

Behovet for test falder: Flere centre ventes at lukke

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Podcast

Lyt til "Danmark fortæller" - Den vildeste sommer

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden