Annonce
Tønder

Vagtskifte: Skovfoged med et godt øje til juletræer siger farvel

Skiftedag i Plantningsselskabet Sønderjylland. Fra venstre ses bestyrelsesformand Per Bonefeld, i midten den afgående skovfoged Torben Ravn og  til højre hans efterfølger, skovfoged Morten Faudel. Privatfoto
Efter 31 år som skovfoged for Plantningsselskabet Sønderjylland går Torben Ravn, Øster Terp, på selvvalgt pension. Selskabet kom ud af jubilæumsåret 2019 med et overskud og har nu 39 millioner kroner på kistebunden.
Annonce

AGERSKOV: Det er ikke så lidt af en kapacitet, som Plantningsselskabet Sønderjylland nu tager afsked med.

Han tiltrådte som 32-årig i 1989, og efter 31 år som skovfoged for Plantningsselskabet Sønderjylland har skovfoged Torben Ravn, Øster Terp, nu valgt at gå på selvvalgt pension.


Man kan sige, at udviklingen på Skærbækarealet passede ”som fod i hose” ind i din alder og i dine planer.

Per Bonefeld, formand, Plantningsselskabet Sønderjylland


Det skete i forbindelse med selskabets årlige generalforsamling, der blev indledt med en udflugt for alle aktionærerne i skovområdet omkring Brøns Møllevej. Her har Plantningsselskabet sit hovedkvarter, og også juletræerne, der udgør en stor del af selskabets aktiviteter, håndteres herfra.

Annonce

Juletræer

- Din store interesse har blandt andet været juletræsproduktionen, og efter at planteskolen, som lå her på disse arealer var lukket, påbegyndte man i 1980 at tilplante Skærbækarealet med juletræer. Man kan sige, at udviklingen på Skærbækarealet passede ”som fod i hose” ind i din alder og i dine planer. Du kunne nu engagere dig og udvikle dine spidskompetencer i juletræsproduktionen, sagde selskabets formand, Per Bonefeld, i sin afskedstale til den afgående skovfoged.

Torben Ravn afleverer et selskab i god drift til sin efterfølger. Seneste regnskabsår viste et overskud på 348.000 kroner, og egenkapitalen er opgjort til 39 millioner kroner.

Plantningsselskabet Sønderjylland

A/S Plantningsselskabet Sønderjylland blev stiftet i 1919 inden genforeningen. Selskabets formål var og er at medvirke til skovrejsning i Sønderjylland.

Selskabet ejer og driver skove/plantager 12 forskellige steder i Sønderjylland. Hovedkvarteret er beliggende i Brøns. 

Af de samlede areal på 1493 hektar er selskabets tre største arealer henholdsvis Rens Hedegaard med 275 hektar, Hyrup Plantage med 230 hektar og Eggebæk Plantage syd for Tinglev med 200 hektar.
Selskabet har cirka 220 aktionærer.

I sit tilbageblik på den afgående skovfogeds virke gennem 31 år fremhævede formanden, at plantningsselskabet ved Torben Ravns tiltrædelse rådede over cirka 1000 hektar skove/plantager.

Omkring 130 af Plantningsselskabet Sønderjyllands 220 aktionærer deltog i årsudflugten forud for generalforsamlingen. Turen gik til skovområderne omkring Brøns Møllevej. Privatfoto

- Den strategi, som bestyrelserne og du igennem tiden har gennemført, har medført, en udvidelse af arealet med 50 procent svarende til cirka 500 hektar.  Let omskrevet kan man sige, at det især er juletræsproduktionen fra den periode, som har skabt indtjeningen til at finansiere udvidelsen med. Det kan og skal både selskabet, men også du Torben, være meget stolte af, lød det fra formanden.

Annonce

Den nye

Plantningsselskabets nye skovfoged, Morten Faudel, er 36 år og bosiddende i området. Han har 10 års erfaring med skovrelateret arbejde og et godt kendskab til området, hvor Plantningsselskab Sønderjylland har sine plantager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Den gode fortælling

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce