Annonce
Haderslev

Vakse borgere hjalp politiet med at fange flugtbilist

Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Holsted: Politiet skulle bruge borgernes hjælp fredag eftermiddag til at fange en 33-årig mand fra Haderslev.

Han var nemlig flygtet fra en patrulje, som forsøgte at stoppe ham ved OK-tanken på Energivej i Holsted klokken 13.08. Det havde manden ikke i sinde at gøre, hvorfor han flygtede fra stedet.

Det gjorde han i så høj fart, at patruljen mistede kontakten til ham. Vakse borgere i Hovborg så senere, at bilen her kørte ind ved den lokale brugs, hvorefter andre borgere parkerede egne biler foran hadersleverens bil, så denne ikke kunne køre fra stedet.

Politiet fik derfor alligevel fat på manden, som blev testet positiv for euforiserende stoffer, ligesom det viste sig, at han var frakendt køreretten. Udover disse to sigtelser, vil han også senere modtage en hastighedssigtelse, når denne er opmålt.

- Vi kender ikke den præcise hastighed endnu, men når han har kørt fra en politibil, så er det gået temmelig stærkt, siger Henning Marcussen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Inden politiet kan sigte manden for at køre for stærkt, skal bilen på værksted og måles på et rullefelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Esbjerg

Hashsælger kørte narkokørsel

Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce