Annonce
Haderslev

Vakse borgere hjalp politiet med at fange flugtbilist

Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Holsted: Politiet skulle bruge borgernes hjælp fredag eftermiddag til at fange en 33-årig mand fra Haderslev.

Han var nemlig flygtet fra en patrulje, som forsøgte at stoppe ham ved OK-tanken på Energivej i Holsted klokken 13.08. Det havde manden ikke i sinde at gøre, hvorfor han flygtede fra stedet.

Det gjorde han i så høj fart, at patruljen mistede kontakten til ham. Vakse borgere i Hovborg så senere, at bilen her kørte ind ved den lokale brugs, hvorefter andre borgere parkerede egne biler foran hadersleverens bil, så denne ikke kunne køre fra stedet.

Politiet fik derfor alligevel fat på manden, som blev testet positiv for euforiserende stoffer, ligesom det viste sig, at han var frakendt køreretten. Udover disse to sigtelser, vil han også senere modtage en hastighedssigtelse, når denne er opmålt.

- Vi kender ikke den præcise hastighed endnu, men når han har kørt fra en politibil, så er det gået temmelig stærkt, siger Henning Marcussen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Inden politiet kan sigte manden for at køre for stærkt, skal bilen på værksted og måles på et rullefelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce