Annonce
Sport

Valencia-helt kalder sejr i Amsterdam for mirakel

Piroschka Van De Wouw/Reuters
Rodrigo blev matchvinder, da Valencia sendte Ajax ud af Champions League, og han hylder sine holdkammerater.

Valencia med Daniel Wass på banen i hele kampen lammede tirsdag aften det meste af Amsterdam, da de spanske gæster slog sidste sæsons Champions League-semifinalister med 1-0.

Med sejren gik Valencia videre som gruppevinder, mens Ajax blev skubbet fra første- til tredjepladsen i gruppen og dermed er færdig i årets Champions League.

Et hårdt slag for det hollandske storhold, men en kæmpe succes for Valencia, hvor kampens enlige målscorer, Rodrigo, fandt de store ord frem efter triumfen.

- Vi lagde så mange kræfter i kampen mod Chelsea sidst (som blev 2-2, red.), men fik ikke gjort arbejde færdigt. Men det her hold bliver aldrig træt af at skabe mirakler, og vi har lavet endnu et i aften, siger han ifølge uefa.com.

Han mener, at sammenholdet i truppen har været altafgørende for den succes, man har haft de seneste år efter nogle svære år forinden.

- Jeg er henrykt, fordi det her hold er som en familie. Jeg har ikke ord, som kan beskrive mine holdkammerater, siger han.

Valencias cheftræner, Albert Celades, er enig med sin angriber i, at der er et enestående sammenhold blandt spillerne.

- Jeg er så glad for at have denne gruppe spillere. Det er fantastisk at være en del af omklædningsrummet, lyder det fra Celades til uefa.com efter sejren.

- Det var en enestående indsats, og fansene vil huske denne kamp i lang, lang tid.

Chelsea slog hjemme Lille med 2-1 og går videre som nummer to fra gruppen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce