Annonce
Sport

Valencia og Wass deler med Atletico i spansk topkamp

Sergio Perez/Reuters

I en kamp om Champions League-placeringerne spillede Valencia 2-2 hjemme mod Atlético Madrid.

Der er hård kamp om at ende i top-4 i den bedste spanske fodboldrække.

Annonce

To af de hold, der bejler til en topplacering, som giver adgang til næste sæsons Champions League, var i aktion fredag aften.

Valencia spillede 2-2 hjemme mod Atlético Madrid, og dermed blev der ikke ændret det helt store ved stillingen i Primera Division.

Daniel Wass spillede hele kampen for Valencia, men han blev ikke afgørende i form af assist eller mål.

Med det uafgjorte resultat indtager Atlético Madrid fortsat placeringen som nummer fire - med 40 point efter 24 kampe.

Valencia missede muligheden for at hale kraftigt ind på Atlético Madrid og de øvrige tophold og har på sjettepladsen 38 point efter 24 kampe.

Atletico Madrids kantspiller Marcos Llorente bragte udeholdet foran 1-0 efter et kvarter.

Fem minutter før pausen udlignede Valencia-stopperen Gabriel Paulista til 1-1 efter et hjørnespark.

Udeholdets midtbanespiller Thomas Partey hamrede en 2-1-føring i mål to minutter senere med et flot langskud.

Der blev ikke scoret flere mål i første halvleg, men Geoffrey Kondogbia fik skovlet bolden i mål efter en times spil til 2-2.

Trods offensive indskiftninger hos begge mandskaber i den sidste halve time blev der ikke scoret yderligere, så kampen endte uafgjort.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce