Annonce
Sydjylland

Valg-bommert: Kommunalt ansatte skrev forkert navn på valgliste

Fynske Bo Libergren, regionsrådsmedlem for Venstre, blev til Bo Lindgren på kandidatlister i Gram og Vojens. Haderslev Kommune beklager fejlen og lover, at alle stemmer på Bo Lindgren tilfalder Libergren. Arkivfoto: Robert Wengler.

Ansatte i Haderslev Kommune valgte selv at lave en liste over kandidater og partier til det kommende regionsrådsvalg, inden den officielle liste fra regionen ankom. Ved en fejl blev Bo Libergren til Bo Lindgren. Kommunen beklager.

Et par ansatte på bibliotekerne i Gram og Vojens ville ikke vente på, at de officielle lister over partier og kandidater til regionsrådsvalget kom fra Region Syddanmark. I stedet udarbejdede de selv en oversigt over de mange kandidater.

Desværre blev Bo Libergren, mangeårigt regionsrådsmedlem for Venstre, til Bo Lindgren på listen, der siden den 10. oktober har hængt til oplysning for de borgere, som har ønsket at brevstemme på bibliotekerne.

Fejlen blev først opdaget, da en borger henvendte sig til Venstre-manden, som tog kontakt til regionen. Den henvendte sig mandag til Haderslev Kommune og indskærpede, at valgstederne skal benytte de officielle lister fra regionen.

Flemming Pedersen, afdelingschef i Råds- og direktionssekretariatet i Region Syddanmark, forklarer, at regionen sendte en liste over alle kandidater og partier ud til kommunerne mandag den 9. oktober klokken 16.46. Derpå skulle kommunerne sørge for at printe listerne ud og hænge dem op til næste morgen, hvor det blev muligt at brevstemme. Dermed har bibliotekerne i Gram og Vojens haft listerne i tide.

Ifølge Haderslev Kommunes leder af borgerservice, Solvejg Andersen, er fejlen opstået, fordi ansatte på bibliotekerne i Gram og Vojens var gået hjem, da de modtog den officielle liste fra regionen mandag eftermiddag den 9. oktober.

- Derfor laver man en liste, så man er klar til næste morgen. Man har gjort det for at yde en god service, men det var det så ikke. Det var ikke smart, og det gør vi ikke en anden gang, erkender Solvejg Andersen.

Annonce

Sådan brevstemmer man

Det har været muligt at brevstemme til regionsråds- og kommunalvalg siden den 10. oktober. Sidste frist er den 17. november.Det er muligt at brevstemme fra blandt andet sygehuset, hvis man er indlagt, på plejehjem, hvis man er beboer, på nogle lokale biblioteker og på borgerservicecentret i kommunen.

Man skal medbringe gyldig id for at brevstemme i form af eksempelvis pas eller kørekort.

Kommuner informeret

Hun har ikke nogen forklaring på, hvorfor de ansatte ikke i stil med andre kommuner blot ventede og fik printet de officielle lister ud inden åbning næste dag. Solvejg Andersen understreger, at alle stemmer, som må være tilfaldet Bo Lindgren, vil gå til Bo Libergren.

Han fortæller, han er ærgerlig over fejlen, men erkender, at Gram og Vojens nok ikke er de områder, hvor fynboen vil hente flest stemmer. I 2013 modtog Bo Libergren, der er bosiddende i Odense, 39 personlige stemmer i hele Haderslev Kommune. I alt fik han 5.246 personlige stemmer i regionen.

Regionen har - ud over at gøre Haderslev Kommune opmærksom på fejlen - skrevet ud til alle 22 kommuner i regionen og opfordret dem til kun at bruge regionens lister. Flemming Pedersen fra Region Syddanmark er dog ikke bekendt med, at andre kommuner har gjort som i Gram og Vojens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Sønderborg

Så du det?

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce