Annonce
Aabenraa

Valg: Så er posterne fordelt i Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen, har alle partier med i en netop indgået konstitueringsaftale. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Der er kun få ændringer i fordelingen af udvalgsformandsposter i Aabenraa Kommune.

Aabenraa: Alle syv partier i det nye byråd i Aabenraa Kommune har indgået en konstitueringsaftale, der gælder for valgperioden 2018-2021.

Det oplyser Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse lørdag eftermiddag.

Thomas Andresen (V) fortsætter som ventet som borgmester, og Venstre sætter sig også på børne- og uddannelsesudvalget, hvor Kirsten Nørgaard Christensen fortsætter som formand. Lars Kristensen (V) bliver ny formand for kultur- og fritidsudvalget, mens Philip Tietje (V) forbliver formand for vækstudvalget for land og by, som tidligere hed vækst- og udviklingsudvalget

Ejler Schütt fra Dansk Folkeparti kan også kalde sig viceborgmester i det nye byråd, og han forbliver også på posten som formand for arbejdsmarkedsudvalget. Nyvalgte byrådsmedlem Arne Leyh Petersen (DF) bliver ny formand for teknik- og miljøudvalget.

Socialdemokratiet beholder formandsposten i social- og sundhedsudvalget, men formanden hedder nu Karsten Meyer Olesen, der afløser Povl Kylling Petersen. Socialdemokratiets Signe Bekker Dhiman bliver formand for børne- og ungeudvalget.

Annonce

Bredt samarbejde

I konstitueringsaftalen står det også klart, at Erwin Andresen fra Slesvigsk Parti fortsætter som formand for Havnebestyrelsen, mens Venstres Jens Wistoft bliver ny formand for forsyningsselskabet Arwos.

Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen, er godt tilfreds med den brede aftale.

- Den brede aftale sikrer, at samarbejdsånden fra det seneste budgetforlig udbygges. Aftalen afspejler den fortsatte vilje til bredt samarbejde, og det er derfor også vores opfattelse, at vi grundlæggende har en hensigtsmæssig politisk struktur i Aabenraa Kommune, siger Thomas Andresen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce