Annonce
Tønder

Valgdag med jagt, stemmejagt og rundtur

Valgkampen har stået på i flere uger. Nu er det snart slut. Kandidaterne til kommunalbestyrelsen har gjort, hvad de kunne for at overbevise vælgerne om, hvor de skal sætte deres kryds på valgdagen. Men hvad får kandidaterne selve valgdagen til at gå med? Det har vi spurgt de forskellige partiers frontfigurer om.

Tager på jagt

Thomas Ørting Jørgensen regner med at stemme tirsdag eftermiddag i Jejsing Forsamlinghus sammen med sin kone Lone Thier, sønnen Carl og datteren Astrid. Inden da går han på jagt, men ikke efter stemmer.

- Jeg har valgt at være i naturen med gode mennesker på jagt, fortæller Borgerlistens spidskandidat, der kommer fra en familie, hvor valg har været festlige begivenheder.

Begge hans forældre var valgtilforordnede, og når de kom hjem, samledes familien foran fjernsynet.

- Nu er det anderledes. Nu er jeg så inde på rådhuset i hvert fald fra lidt i klokken 20, fortæller han.

Annonce

Er valgtilforordnet

DF's Bent Aabling Paulsen skal stemme i Skærbæk Kursus & Fritidscenter, hvor han også er valgtilforordnet. Han regner med, at han stemmer, når han på et tidspunkt har en pause.

- Min familie kommer selvfølgelig også ned og stemmer, og der regner jeg da med at få en stemme, fortæller politikeren.

- Jeg kører selvfølgelig ud på rådhuset i Tønder bagefter og følger her med spænding, hvordan det kommer til at gå, fortæller han.

Annonce

På valgsted klokken syv

Morten Gliemann fra det radikale venstre er valgstyrer i Brøns, og skal derfor møde op allerede klokken syv tirsdag morgen for at få styr på, at alt fungerer. Han regner med at stemme i Tønder i frokostpausen sammen med sin kone.

Han har en tradition med, at han følger valget på tv og i radioen.

Han skal være med ved optællingen i Brøns og kommer ind på rådhuset i Tønder sidst på aftenen.

- Det bliver en god, lang dag.

Annonce

I tæt kontakt

De Konservatives Anette Abildgaard Larsen stemmer så tidligt som muligt i Jejsing Forsamlingshus. Det kommer til at foregå sammen med hendes ene søn.

Aftenen vil Anette Abildgaard Larsen bruge sammen med resten af de konservative kandidater.

- Det er første gang, jeg stiller op, men vi skal have tæt kontakt i den konservative gruppe og vi mødes på rådhuset og er der til engang omkring midnat eller hvor lang tid det nu trækker ud, fortæller hun.

Annonce

Følger valget tæt

Inden Betina Nygaard Pedersen fra Nye Borgerlige kan stemme, skal hun have fri fra arbejde. Derfor bliver det hen ad eftermiddagen, hun sætter sit kryds i hallen i Toftlund.- Jeg starter med at arbejde klokken 7 og er færdig klokken 15. Så skal jeg ned at stemme.

Derefter tager hun hjem foran fjernsynet, hvor valget vil blive tæt fulgt.

- Jeg er alene hjemme, så det bliver sammen med min lille hund. Sker der nogen forandringer, regner jeg med at blive ringet op, hvis der er noget aktuelt omkring mig.

Annonce

På stemmejagt

Jørgen Popp Petersen fra Slesvigsk Parti regner med at stemme i Øster Højst tirsdag eftermiddag.

- Så vil jeg lidt på gaden. Det har jeg ikke prøvet før på valgdagen, siger politikeren, der altså ikke helt har afsluttet sin valgkamp endnu.

Han er i modsætning til tidligere valg ikke valgtilforordnet i år.

- Min tradition har jo været den, at jeg har siddet på et valgsted, så det har været en lang dag, fortæller Jørgen Popp Petersen, der regner med at komme ind på rådhuset ved 21-tiden.

Annonce

Stemmer på Højer Hus

Socialdemokraternes Peter Christensen regner med at skulle stemme med sin hustru Ellen om eftermiddagen på Højer Hus. De store valgtraditioner har familien ikke.

- Generelt set har det været sådan, at så har jeg siddet til valg et eller andet sted, og derfor har det ikke været muligt at opbygge nogle traditioner i vores familie. Fordi enten den ene af os eller den anden af os har siddet som valgtilforordnet, fortæller han.

Han har i år fravalgt at være valgtilforordnet for at være frisk, når der givetvis skal forhandles.

Han regner med at være inde på rådhuset i Tønder omkring klokken 20.

Annonce

Stemmer i Tønder

Peter Beiter Andresen fra Alternativet regner med at stemme tirsdag eftermiddag - det sker i Tønder Sport- & Fritidscenter.

- Jeg har ikke rigtig nogle traditioner omkring, hvordan jeg tilbringer valgdagen som kandidat, fordi det er jo første gang, siger politikeren, der måske slår et smut forbi rådhuset om aftenen.

- Jeg tænker ikke at tilbringe hele aftenen der, fordi mine børn er alene hjemme. Min kone er udenbys, fortæller han.

Annonce

Stemmer med familien

Liberal Alliances Claus Hansen stemmer tirsdag eftermiddag i Klosterhallerne sammen med sin hustru og sin datter. Familiens valgdag påvirkes af, at han selv er på stemmesedlen.

- Normalt plejer vi at sidde hjemme foran fjernsynet og følge slagets gang, men i år tager jeg jo ud på rådhuset i Tønder og følger slagets gang der, fortæller han.

Cpr-nummer og stemmesedler

- Jeg sidder selv nede i hallen i Tønder som valgtilforordnet, så jeg tager mit valgkort med, fortæller Mathilde Ziefeldt, der stiller op for Socialistisk Folkeparti.

- Jeg skal allerede være i hallen klokken syv om morgenen, og så er jeg der, helt til det slutter klokken otte. Så tæller vi op, og når det er slut, så smutter jeg ned på rådhuset og ser det sidste resultat. Så dagen er fuldt booket med at spørge efter cpr-nummer og uddele stemmesedler.

Allerede brevstemt

- Jeg har brevstemt, allerede da de lukkede op for det, siger Gert Brennalt fra Kristendemokraterne.

Han skal være valgtilforordnet i Toftlund på valgdagen og kan derfor ikke selv nå ned i stemmeboksen. Han har ikke mange traditioner på selve valgdagen.

- Normalt har jeg ikke nogen traditioner, andet end jeg plejer at stemme så tidligt som muligt for at undgå det tidspunkt, hvor der er mest tryk på.

Aftensmad derhjemme

Henrik Frandsen regner med at stemme omkring klokken 17. Det gør han i Skærbæk.

- Jeg vil prøve at lokke min kone med, så vi kan stemme samtidig, siger han.

Valgdagen bliver en travl omgang for Venstre-borgmesteren, men han regner med at kunne nå aftensmad derhjemme inden han tager op på rådhuset og føler slagets gang.

- Jeg starter med at åbne valgstedet i Tønder klokken otte om morgenen. Og så kører jeg en rundtur i kommunen og besøger så mange valgsteder, som jeg overhovedet kan komme til. Så slutter jeg i Skærbæk, så jeg kan komme hjem og få aftensmad og så kan jeg tage ned på rådhuset bagefter.

Stemmer med sin kone

Holger Petersen fra Enhedslisten skal stemme sammen med sin kone i Møgeltønder, hvor de bor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Indisk takeaway fik sur smiley

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce