Annonce
Aabenraa

Valgkamp på dyrskuepladsen

Venstre og byrådsmedlem Philip Tietje var på stemmejagt på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa. Foto: Søren Gylling

Flere partier brugte Det Sønderjyske Fællesdyrskue til at fiske stemmer op til kommunalvalget.

Aabenraa: Det næste kommunal- og regionsvalg finder sted den 21. november i år, og det bar Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa også tydeligt præg af. Flere partier havde fredag og lørdag stande på dyrskuet, og ingen lagde skjul på, at det primært var på grund af det kommende valg.

- Det er selvfølgelig valgkamp, og vi er på dyrskuet for at præsentere partiets 12 kandidater til kommunalvalget, siger byrådsmedlem Jette Julius Kristiansen fra Dansk Folkeparti, der tror, at der var mange potentielle DF-vælgere på dyrskuet.

- Det er min fornemmelse, at der er en del på dyrskuet, der stemmer DF, men selvfølgelig også på de andre partier, siger hun.

Slesvigsk Parti havde også en stand på dyrskuet, og det sker ikke hvert år.

- Det er valgkamp, og vi er her for at møde borgerne. Synlighed er vigtigt i et valgår, siger byrådsmedlem Erwin Andresen.

Annonce

Synlighed er vigtigt i et valgår.

Erwin Andresen, Slesvigsk Parti

Kommunalvalg

Kommunalvalg i Danmark afholdes hvert fjerde år.Kommunalvalg falder altid samtidig med valg til regionsrådene, og de afholdes hvert fjerde år den tredje tirsdag i november.

Det næste kommunal- og regionsvalg finder sted den 21. november 2017.

Slesvigsk Parti gjorde sig synlige med balloner. Foto: Søren Gylling

Indledende øvelser

Birthe Frikke stiller op til kommunalvalget for Liberal Alliance i Tønder, og derfor håbede hun selvfølgelig på, at der også var dyrskuegæster fra det område.

- Jeg er her selvfølgelig for at få stemmer. Det er jo valgkamp, men det er også hyggeligt at være her, siger Birthe Frikke.

Enhedslisten havde også et stort telt på dyrskuet, og her debatterede folketingskandidat Rasmus Vestergaard Madsen med venstres folketingskandidat Mogens Dall omkring fremtidens landbrug, men Venstre havde også deres eget telt på pladsen. Her kunne man blandt andet møde byrådsmedlem Philip Tietje.

- Det er de indledende øvelser op til valget, og så er dyrskuet et godt sted at møde borgerne, siger Philip Tietje.

Jette Julius Kristiansen fra Dansk Folkeparti viste flaget på dyrskuet. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce