Annonce
Esbjerg

Valgmøde: Blå og rød blok var - næsten - enige

Melanie Nielsen var én af de unge, som mandag aften var til valgmøde på Hotel Dagmar, og hun bad blandt andet kandidaterne om deres holdning til et kommende muligt ungdomshus i Ribe. Foto: Ole Maass.

De fem byrådskandidater fra S, V, SF, Konservative og Enhedslisten var langt hen ad vejen enige, da de mandag aften diskuterede byrådspolitik set fra Ribe på valgmøde med 50 borgere på Hotel Dagmar.

RIBE: Skal aftenens valgmøde på Hotel Dagmar tages som udtryk for det fremtidige samarbejdsklima i Esbjerg Byråd ser det ikke helt tosset ud. I hvert fald ikke hvis man hører til dem, der mener, at der skal samarbejdes på tværs af blokkene. For nok var der undervejs nuanceforskelle, men der var mere enighed end det modsatte, da Mikkel Ammitzbøl, (SF), Danni Petræus, (Kons.), Klaus Sandfeld, (V), Thomas Hauger, (Enhedslisten) og Karen Sandrini, (S), mandag aften duellerede på ord. Det gjorde de for øjnene af et halvt hundrede ripensere - blandt andet fire nuværende Venstre-byrådsmedlemmer.

De fem i panelet er alle kandidater og ikke medlemmer af det siddende byråd, og i debatten efter de fem indledende oplæg kom masser af forskellige emner på banen. Først et godt stykke henne i debatten kom det nok varmeste lokale debatemne - parkeringsforholdene i den indre by - på banen.

Forinden havde en ung bruger af Kraftcentret i Ribe, Anna, spurgt de fem kandidater, om de vil skære på Kraftcentret, som det blev foreslået i et embedsmandsoplæg fra kommunen tidligere i år. Her var der fuld enighed fra alle fem i panelet. Nej til at spare på Kraftcentret, som tager sig af borgere med særlige behov.

Andre emner

Flere andre emner var til debat på valgmødet: et ungdomshus i Remisen eller et andet sted, hvad politikerne vil gøre for landsbyerne, unge som kostes rundt af kommunens jobcentre, fordi de ikke kan få tilkendt en førtidspension, muligheder for besparelser på administrationen i kommunen samt muligheden eller risikoen for, at der genindføres en dækningsafgift for erhvervsejendomme.

De fem byrådskandidater i debatten på Hotel Dagmar. Fra venstre: Danni Petræus, (Kons.), Thomas Hauger, (Enh.), Klaus Sandfeld, (V), Mikkel Ammitzbøl, (SF) samt Karen Sandrini, (S). Foto: Ole Maass.

Sviner med pengene

Leif Andersen, Ribe, var kontant i sit spørgsmål.

- Hvad siger I til, at kommunen sviner med pengene og bruger 5,2 millioner kroner til åremålsansættelser og fratrædelsesgodtgørelser til tre direktører. Det svarer til årslønnen for 14 SOSU-assistenter, spurgte Andersen.

- Direktørlønningerne skal være mere gennemsigtige. Årsagen er, at DJØF har været gode til at forhandle overenskomster for sine medlemmer, mente Klaus Sandfeld, (V).

- Jeg kan godt forstå, at borgerne opfatter det som provokerende, konstaterede Thomas Hauger, (Enh.), mens Preben Rudiengaard, som også er byrådskandidat sagde, at man ikke skal skyde på borgmesteren i denne sag.

- Det er hele økonomiudvalget, som står bag, og i øvrigt skal man rette kritikken mod Kommunernes Landsforening, mente han.

Der gik som nævnt noget tid før parkeringsdebatten kom på banen. Den blev rejst af Søren Brønk, souschef på Hotel Dagmar.

- Man lægger op til at spærre den indre by af for trafik - helt henne fra Kurveholmen. Sker det har ejerne af syv-otte butikker fortalt mig, at de vil lukke deres butikker. Hvad siger I til det, lød hans kontante spørgsmål.

Danni Petræus, (Kons.) slog fast, at han ønsker det elektroniske p-henvisningssystem fremskyndet til 2018.

- Og så ønsker vi, at der skal være et begrænset antal korttidsparkeringspladser - måske ud for den gamle arrest, sagde han.

Annonce

Vil lukke byen

- Sætter man pullerter op vil det lukke byen, mente Klaus Sandfeld, (V), som også mener, at der skal være et begrænset antal korttidsparkeringspladser på domkirkepladsen. Karen Sandrini, (S), slog fast, at hun blandt andet af sikkerhedsmæssige grunde er bekymret for parkering på domkirkepladsen.

Mikkel Ammitzbøl, (SF), ønsker forbedret parkering uden for bykernen - og så en løsning med elektriske shuttlebusser, som kører gæsterne ind til byen, og den løsning fik han opbakning til fra Thomas Hauger, (Enh.), mens René Jørgensen, tidligere medlem af Ribe Byråd, slog fast, at også i hans tid som byrådsmedlem var parkeringen et emne, som politikere og borgere altid var uenige om.

- Slå koldt vand i blodet, og vent så med at beslut jer til vi får debatten om den rapport om parkeringsforholdene, som embedsmændene i kommunen har udarbejdet, lød hans råd til kandidaterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Annonce