Annonce
Nordtyskland

Valgt af spidskandidat udløser rivegilde hos konservative

Petra Nicolaisen fra Wanderup lige sydvest for Flensborg er valgt til Forbundsdagen for CDU, men foretrækker den bayerske ministerpræsident Markus Söder som kansler frem for sin egen partiformand Armin Laschet.
Fire af ti slesvig-holstenske medlemmer af forbundsdagen fra det konservative CDU undsiger deres egen partiformand, Armin Laschet, og foretrækker den bayerske ministerpræsident, Marcus Söder fra CSU som ny, tysk kansler.

FLENSBORG: Selv om hun er valgt ind i forbundsdagen for det konservative CDU, ser Petra Nicolaisen fra Slesvig-Flensborg Amt hellere en repræsentant for et andet parti som kommende kansler i Tyskland.

- Efter CDU/CSU-gruppen i forbundsdagen havde lejlighed til at høre Armin Laschet og Markus Söder diskutere, er Söder min favorit, siger Petra Nicolaysen til mediehuset SHZ.

Söder og Laschet mødtes tirsdag til en ret ond duel i forbundsdagen i Berlin med deres respektive partifæller som tilskuere. Markus Söder er ministerpræsident i Bayern og repræsenterer det CDU’s bayerske søsterparti CSU. Hans rival er ministerpræsident Armin Laschet fra Nordrhein-Westfalen fra det CDU,  som samler de konservative i de øvrige 15, tyske forbundslande. Laschet er også forholdsvis nyvalgt formand for CDU i hele Tyskland. Alligevel er Petra Nicolaisen mere imponeret af bayreren end af sin egen partichef.

Annonce

Klar kurs

- Klare udtalelser, en kontinuerlig kurs, garantier for sikkerhed, kampgejst og evne til at reagere på forandringer, er vigtige milepæle i en valgkamp og for vores kommende kanslerkandidat, forklarer Petra Nicolaisen.


Efter CDU/CSU-gruppen i forbundsdagen havde lejlighed til at høre Armin Laschet og Markus Söder diskutere, er Söder min favorit.

Forbundsdagsmedlem Petra Nicolaysen, Slesvig-Flensborg.


Hun er langt fra alene med sin holdning i Slesvig-Holsten. Her fik CDU ved det seneste valg til forbundsdagen ti kandidater ind i det tyske parlament. Foruden Nicolaisen har tre andre, slesvig-holstenske konservative klart meldt ud, at de foretrækker Söder frem for Laschet.

I sig selv er det slemt nok. Men næsten værre er det, at de seks øvrige holder sig tilbage og ikke udtaler støtte til Armin Laschet. Denne får til gengæld opbakning fra den slesvig-holstenske ministerpræsident Daniel Günther fra CDU. Allerede på forhånd har han erklæret sin uforbeholdne tillid til ministerpræsidenten fra Nordrhein-Westfalen.

Hvordan kanslerkandidaten i sidste ende bliver valgt er endnu ikke afklaret. Men i Slesvig-Holsten håber de konservative, det lykkes de to rivaler selv bliver enige.

Annonce

Ønsker mindelig løsning

- Det er det bedste for begge partier. Jeg tror i øvrigt ikke, man skal føre politik ud fra meningsmålinger, forklarer Tobias von der Heide, der er formand for CDU i Kiel til mediehuset.

Han henviser dermed til, at Markus Söder klare sig væsentlig bedre i rundspørger end Armin Laschet.

Tobias von der Heide erkender imidlertid også, at de fleste af hans lokale partimedlemmer nok hellere ser Söder som kanslerkandidat end Laschet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce