Annonce
Kolding

Vamdrup Kirke efter Kim Larsen-gudstjeneste: Alle rammer blev sprængt

Kim Larsen kunne fylde kirkerummet i Vamdrup Kirke. Arkivfoto: Mette Mørk

Der var folk overalt i kirkerummet - også ved alteret og bag orglet - da Vamdrup Kirke inviterede til Kim Larsen-gudstjeneste.

Vamdrup: På forhånd var det forventet, at der ville dukke mange mennesker op, da Vamdrup Kirke inviterede til Kim Larsen-gudstjeneste. Det kom til at holde stik. Og mere til.

- Da jeg havde talt til 600, opgav jeg at tælle flere, fortæller Solveig Sloth, der er kirketjener i Vamdrup.

Hun vurderer, at der var omkring 800 mennesker til musikgudstjenesten med Kim Larsens sange i Vamdrup kirke i går aftes. Alle 450 siddepladser var mere end fyldte, folk sad oppe ved alteret, ved orglet, bag orglet og på midtergangen. Folk stod på gangene og i våbenhuset. Der var mennesker overalt. Folk stod i kø, da dørene åbnede kl. 18.10, og allerede 15 minutter efter var kirken fyldt og folk måtte vende om og gå hjem igen. - Det er naturligvis rigtig ærgerligt, at der ikke var plads til alle der gerne ville være med, men kirken har jo faktisk åben hver søndag - og på søndag slår vi dørene op igen, når der er fastelavn og børn og barnlige sjæle kommer udklædte for at slå katten af tønden, siger sognepræst Jens Henrik Kristiansen.

Annonce

Ensomhed og melankoli

Der var en god stemning til aftengudstjenesten, folk sang godt med på sangene og lyttede til solonumre af Vamdrup kirkes Gospelkor.

Det var kendte sange som Langebro, Tik tik, Masser af succes, This is my life, Som en strejf af en dråbe og naturligvis om Om lidt blir' her stille.

Sangene blev introduceret og kommenteret af sognepræsten, som selv holder meget af Kim Larsens sange og tekster, der på en simpel og banal måde handler om menneskelivets udfordringer: Ensomhed, melankoli, kærlighed, tro og håb, som bl.a. kommer til udtryk i Om lidt blir' her stille, når Kim Larsen synger "måske vi ses igen".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce