Annonce
Kolding

Vamdrup-pige i Voice Junior: - Jeg er god til at holde på en hemmelighed

Hun har gået på Ødis Skole, men for et års tid siden, skiftede Laura Fog Nielsen til Vonsild Skole, hvor hendes mor også arbejder. På lørdag er hun med i Voice Junior, hvor hun skal kæmpe for at komme videre i programmet. Foto: Kanal 5
Et sangtalent fra Kolding har allerede optrådt i dette års udgave af Voice Junior, og på lørdag er der to mere herfra, som kan opleves i programmet. Det er 10-årige Alba Molin fra Kolding og 13-årige Laura Fog Nielsen fra Vamdrup, som du allerede kan møde her.

Vamdrup: Hjemme hos 13-årige Laura Fog Nielsen er der tit og ofte sang. Og det er Laura, der synger. Hun er så dygtig til det, at hun er gået gennem selve optagelsesprøven til talentprogrammet Voice Junior, og nu skal det vise sig på lørdag, om hun også kan overbevise en af de tre dommere, der skal afgøre, om hun skal gå videre i programmet.

- Jeg synger hver dag og mine forældre fortæller, at sådan har det altid været. Jeg kan slet ikke huske, hvornår jeg begyndte med at synge, men jeg øver mig hele tiden, fortæller Laura, der bor på skift hos sin far og mor i henholdsvis Vamdrup og i Vonsild.

Allerede i 2017 forsøgte hun første gang at stille op til Voice Junior. Dengang gik hun ikke videre til selve programmet, men det har hun altså haft succes med denne gang, så hun kan ses på skærmen, når programmet bliver sendt på Kanal 5 fra klokken 20.

- Min stemme har udviklet sig en del siden 2017, så jeg er i hvert fald blevet en bedre sanger siden dengang, siger Laura.

Annonce

Voice Junior

Kanal 5 har overtaget et af landets mest populære talentprogrammer – Voice Junior - som ellers har kørt i fem sæsoner på TV2.

Voice Junior består af i alt 10 programmer:

Fem "blinds", hvor de tre coaches (Wafande, Joey Moe og Mette Lindberg) sidder med ryggen til, når børnene synger. Hver coach trykker på deres knap, hvis de ønsker at få det pågældende barn på deres team.

To "battlerunder", hvor børnene på samme team kæmper mod hinanden – her vælger deres coach, hvem der skal gå videre.

En kvartfinale, en semifinale og en finale, hvor det er publikum (kun børn under 18 år), der stemmer via en app.

Jeg er da stolt

Hvad fik dig til at stille op i Voice Junior?

- Jeg kunne godt tænkte mig at komme til at arbejde med en af de dygtige sangere, som er dommer i programmet. Og så kunne det være sjovt bare at møde nogle helt nye mennesker.

Nu er lørdagens program jo indspillet, men det er hemmeligt indtil lørdag, hvordan det går dig. Var du nervøs, da du skulle på scenen?

- Meget - selv om jeg egentlig ikke ved hvorfor.

Hvad siger dine venner til, at de kan se dig på tv?

- Jeg synes, de bakker mig rigtig meget op. Der er især en i min klasse, som er helt oppe at køre over, at jeg er med, fordi han rigtig godt kan lide min stemme.

Hvad siger du selv til at skulle på tv?

- Jeg er stolt, fordi der er mange, som melder sig til programmet, men det er jo slet ikke alle, der får chancen for at være med. Jeg synes, det er fedt, at jeg skal synge på tv, og så kan man altid sige, at man har prøvet det, uanset hvordan det ellers går i programmet.

Scenen er meget mindre

Drømmer du om at arbejde musik og sang, når du bliver ældre?

- Ja, jeg kunne rigtig godt tænke mig at blive sanger. Det er det, jeg allerhelst vil være.

Føles det meget anderledes at sidde og se Voice Junior og så selv være med i studiet?

- Scenen var i hvert fald meget mindre, end jeg troede. Jeg havde forestillet mig, at det var et kæmpe studie med masser af publikummer, men sådan er det slet ikke, når man træder ind. Det var nok det, som overraskede mig mest.

Kan du godt holde det hemmeligt til på lørdag, hvordan det går dig i programmet?

- Ja, jeg er faktisk rigtig god til at holde på en hemmelighed. Og jeg er også en rimelig god skuespiller, så det kan jeg godt skjule, indtil programmet har været vist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce