Annonce
Kolding

Vamdrup Skole får eget skoleorkester

Det er tanken med OrkesterMester, at eleverne gennem et skoleorkester kommer til at opleve fællesskabet ved at spille sammen med andre. Foto: Bjarne Bergius Hermansen
Som en af 11 udvalgte skoler rundt i landet får Vamdrup Skole nu et skoleorkester. Kulturministeriet har afsat ti millioner kroner til projektet OrkesterMester, hvor hele klasser lærer at mestre musikinstrumenter og får musikalske oplevelser.

Vamdrup: Fremover skal eleverne i alle 2. og 3. klasser på Vamdrup Skole undervises i at spille klassiske instrumenter såsom obo, violin og klarinet og samtidig opleve fællesskabet ved at spille i orkester sammen med klassekammeraterne. Det sker, fordi Vamdrup Skole er blevet en del af projektet OrkesterMester.

- Det er fantastisk, at vores elever får lov til at spille strygerinstrumenter sammen som en del af musikundervisningen hos os. Og vi glæder os til at se eleverne og orkestret udvikle sig til at være en del af den identitet, vi har her på Vamdrup Skole. Et stærkt musisk fællesskab, som ud over glæden ved musikken, styrker fællesskabet ved sammen at spille i orkester, siger Per Rudbeck, som er skoleleder på Vamdrup Skole.

Det er en bevilling på ti millioner kroner fra Kulturministeriet i årene frem til 2023, som giver blandt andet Vamdrup Skole mulighed for at indkøbe hele klassesæt af instrumenter.

Om OrkesterMester

OrkesterMester er et projekt som sigter mod at opdyrke skoleorkestre på skoler, hvor der ikke i forvejen er et.

Det er hele klassen, som skal være sammen om at spille.

Projektet er et samarbejde mellem Danske Musik- og Kulturskoler, kommuner og folkeskoler. Det startede i 2018 med en bevilling fra Nordea-fonden på 3,4 millioner kroner. Med midler fra Musikhandleplanen 2019-2022 har Kulturministeriet bevilget 10 millioner kroner til projektet.

Samarbejde på tværs

Arbejdet med skoleorkesteret foregår i de obligatoriske musiktimer og i et samarbejde mellem musikskolen og folkeskolen. Det er en lærer fra Vamdrup Skole og fire lærere fra Kulturskolen Kolding, som arbejder sammen om OrkesterMester på skolen.

- Vi er stolte over at kunne være med til at give elever kendskab til strygerinstrumenter og være med til at formidle spilleglæden via orkestersammenspil i skolen. Som Kulturskole glæder vi os over at blive mere synlige i Vamdrup, og måske nogle af eleverne med tiden får lyst til at blive elever på Kulturskolen og benytte sig af vores talentlinje og dygtige musikundervisere, siger Jens Bloch, som er musikskolechef i Kolding Kommune.

En del af idéen med OrkesterMester er foruden at vække elevernes interesse for samspil, at de også skal møde professionelle musikere. Det kommer til at ske ved en årlig OrkesterMesterFest, hvor eleverne enten spiller en hel dag sammen med DR's Symfoniorkester og afslutter med koncert i DR Koncerthuset eller hos et af landsdelsorkestrene.

Bag projektet står Danske Musik- og Kulturskoler, mens det er Vamdrup Skole og Kulturskolen Kolding, der har ansøgt om at blive en del af OrkesterMester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Kvinde blev væk fra retten: Nu er hun dømt for at lade sine seks hunde bo i mørk gang fyldt med urin og afføring

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Kolding

Efter proteststorm fra forældre: Nu sættes der penge af til at gøre det bedre for unge handicappede

Annonce