Annonce
Kolding

Vamdrup-virksomhed bliver en del af nyt uddannelsesforløb

Virksomheden DELPRO WIND vil fra foråret være med til at uddanne nye elektrikere til vindmøllebranchen. Pressefoto
Delpro Wind med base i Vamdrup har indgået et nyt samarbejde med Skive College om en elektrikeruddannelse, der skal klæde de studerende på i forhold til at arbejde i vindmøllebranchen og med grøn energi. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Vamdrup: Til foråret kan man som noget nyt starte på en branchetonet elektrikeruddannelse, hvor al undervisning er tilrettelagt efter, at man efter endt uddannelse kan gå direkte ud og arbejde med grøn energiproduktion i vindmøllebranchen. Undervisningen udbydes af Skive College, mens praktikforløbet forgår i virksomheden i på Bavnevej i Vamdrup.

- Der er mangel på elektrikere i vindmøllebranchen, og at der nu kommer en uddannelse, der er tilpasset branchen, synes jeg er meget positivt. Det er nemlig et specialiseret område, der kræver, at du har forstand på vindmøller og de systemer, du skal ud og arbejde med, fortæller Delpros administrerende direktør Jacob Rath i en pressemeddelelse.

Grøn energi

Når man normalt tager en elektrikeruddannelse, lærer man et bredt spektrum af kompetencer indenfor el-området, men med denne uddannelse får man et gennemgående fokus på grøn energi. Det er et specielt område at arbejde indenfor, da kompleksiteten af arbejdet, sikkerhedskravene og træningskravene er meget høje. Med uddannelsen bliver kandidaterne klædt på til den virkelighed, de møder i jobbet, og de får en forståelse af, hvordan man arbejder, når man arbejder offshore.

- Vi ved, at Skive College har gode erfaringer med at videreuddanne vindmølleteknikere inden for el-branchen, og de er derfor allerede klædt godt på til at varetage denne opgave, siger Technical Department Manager i Delpro Jens Wind.

Elever fra hele landet kan optages på uddannelsen. Det er et samarbejde med en lang række virksomheder, der har gjort det muligt at få uddannelsen op at stå. Der afholdes således informationsmøder rundt om i landet, og mandag den 17. februar er det Delpro Wind, der inviterer til åbent informationsmøde. Det foregår fra klokken 17-18 på Bavnevej 50 i Vamdrup. Her kan man høre om uddannelsen og et fremtidigt job inden for grøn energi.

Annonce
Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Tønder

11 millioner lyttere: BBC sender radio om det sønderjyske kaffebord

Vejen

Langt om længe: Fortov fra øst til vest

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Ribe Esbjerg HH

Bekræftet: Ribe-Esbjerg har handlet hos ligarival

Haderslev

Far tiltalt for psykisk vold mod søn: 'For sjov' gav han også jævnligt sine drenge og deres mor lammere på skulderen og trælår

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Vejen

Stjal værktøj for tusindvis af kroner: Tyven kom ind via arbejdsrum

Esbjerg For abonnenter

Politikere skrider ind i sag om voldsomt svigt af  8-årige retarderede Victor: Ny byrådsprofil kalder det hykleri og mener, at det har foregået i årevis

Vejen

Tyv efterlod sig blodspor: Knust rude gav blod på håndtag og gulvet

Annonce