Annonce
Kolding

Vamdrup-virksomhed bliver en del af nyt uddannelsesforløb

Virksomheden DELPRO WIND vil fra foråret være med til at uddanne nye elektrikere til vindmøllebranchen. Pressefoto
Delpro Wind med base i Vamdrup har indgået et nyt samarbejde med Skive College om en elektrikeruddannelse, der skal klæde de studerende på i forhold til at arbejde i vindmøllebranchen og med grøn energi. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Vamdrup: Til foråret kan man som noget nyt starte på en branchetonet elektrikeruddannelse, hvor al undervisning er tilrettelagt efter, at man efter endt uddannelse kan gå direkte ud og arbejde med grøn energiproduktion i vindmøllebranchen. Undervisningen udbydes af Skive College, mens praktikforløbet forgår i virksomheden i på Bavnevej i Vamdrup.

- Der er mangel på elektrikere i vindmøllebranchen, og at der nu kommer en uddannelse, der er tilpasset branchen, synes jeg er meget positivt. Det er nemlig et specialiseret område, der kræver, at du har forstand på vindmøller og de systemer, du skal ud og arbejde med, fortæller Delpros administrerende direktør Jacob Rath i en pressemeddelelse.

Grøn energi

Når man normalt tager en elektrikeruddannelse, lærer man et bredt spektrum af kompetencer indenfor el-området, men med denne uddannelse får man et gennemgående fokus på grøn energi. Det er et specielt område at arbejde indenfor, da kompleksiteten af arbejdet, sikkerhedskravene og træningskravene er meget høje. Med uddannelsen bliver kandidaterne klædt på til den virkelighed, de møder i jobbet, og de får en forståelse af, hvordan man arbejder, når man arbejder offshore.

- Vi ved, at Skive College har gode erfaringer med at videreuddanne vindmølleteknikere inden for el-branchen, og de er derfor allerede klædt godt på til at varetage denne opgave, siger Technical Department Manager i Delpro Jens Wind.

Elever fra hele landet kan optages på uddannelsen. Det er et samarbejde med en lang række virksomheder, der har gjort det muligt at få uddannelsen op at stå. Der afholdes således informationsmøder rundt om i landet, og mandag den 17. februar er det Delpro Wind, der inviterer til åbent informationsmøde. Det foregår fra klokken 17-18 på Bavnevej 50 i Vamdrup. Her kan man høre om uddannelsen og et fremtidigt job inden for grøn energi.

Annonce
Kolding For abonnenter

Endelig færdigvaccineret og klar til charterferie uden børn: Det er første gang, jeg skal være væk fra dem i mere end to dage i træk

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Desperate beboere lever i frygt, lyshelvede og støj: Nu har de fået nok af gigantiske vindmølletransporter

Sydjylland For abonnenter

Lokalt motorkontor blev solgt for en krone: Et halvt år senere gik det konkurs med ubetalt skatteregning på ti millioner

Erhverv

Robotter fra Vejen arbejder i 15 meter høje bølger på rejetrawler i barskt klima: - De er så stor en succes ombord, at vi netop har bestilt anlæg nummer tre

Esbjerg For abonnenter

Poul Nyrup skruer bissen på overfor sin barndomsby: Blander Headspace-sag ind i Esbjergs kommunalvalg

EfB

Pludselig stod Con Ouzounidis ved siden af Wayne Rooney på træningsbanen: I lære blandt de allerstørste

Sydjylland For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

KIF Kolding

Der er masser at arbejde med: KIF Kolding skal i den grad have strammet op

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev

Efter 12 domme er det ud af landet: Vred serbisk far truede to lærere og tre børn

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Varde For abonnenter

Årelang kamp slutter: Banedanmark er klar til at overdrage Grindstedbanen til kommunerne

Esbjerg For abonnenter

Beboere råber stop: Når mølletransporterne ruller forbi slår huset revner og tv-signal og internet forsvinder

Sønderborg

Ny trend afvises i Sønderborg: Kommunen siger nej til tiny houses

Annonce