Annonce
Kolding

Vampyrer, drab og forbandelser: Årets Haunted Castle byder på mere horror

Årets tema på Haunted Castle bliver vampyrer. Foto: Tomas Vahlkvist
For tredje år i træk afholder Koldinghus Haunted Castle. Her bliver gæster taget med til slutningen af 1500-tallet, hvor en forbandet vampyrslægt har overtaget Koldinghus og dræbt en gruppe unge jomfruer.

Kolding: I en fiktiv verden er en række unge jomfruer blevet fundet dræbt i Koldings gader, fuldstændig drænet for blod og med bidemærker på halsen. Der bliver hvisket i krogene om, hvilket væsen mon står bag disse grufulde og frygtelige handlinger. Frygten har spredt sig til hele byen og Koldings borgere er i oprør. Hvem eller hvad står bag denne serie af uforklarlige mord?

Sådan skriver Koldinghus, der sammen med Dystopia Entertainment inviterer til Haunted Castle på Koldinghus for tredje år i træk. Årets fortælling bliver kaldt Blodets Forbandelse og tager besøgende med ind i en fiktiv udgave af slutningen af 1500-tallet, hvor en vampyrslægt har overtaget Koldinghus. Det er gæsternes opgave at undersøge en række grufulde hændelser på slottet.

- Det handler om, at vi hiver gæsterne ind i en fortælling, hvor de skal træffe nogle beslutninger og interagere med udstillingen, så de ikke bare går og og kigger på tingene, som man plejer på et museum, siger Jonas Vázquez Bøgh, projektleder og architect of fear hos Dystopia Entertainment.

- Vi plejer at sige, at gæsterne er hovedpersonen i deres egen gyserfilm eller horror-computerspil, uddyber han.

Men først og fremmest kan deltagere forvente, at de kommer til at opleve en fortolkning af noget historie på det tidligere kongeslot. Formidlingen tager udgangspunkt i nogle personer, steder og begivenheder fra 1500-tallet, og efter den cirka halvanden times lange tur er færdiggjort, vil gæster blive informeret om, hvad der var virkeligt, og hvad der var fiktivt, i historien.

- Det er vigtigt for os, at besøgende får en god oplevelse samtidig med, at de bliver interesseret i Koldings historie, og Haunted Castle fungerer som et fantastisk godt redskab til at formidle slottets historie. Vi bruger gyset og den interaktive fortælling til at hive folk ind, som normalt ikke ville komme på slottet, siger Nanna Ebert, der er konstitueret direktør på Koldinghus.

Annonce

Vi har forsøgt at gøre det til en endnu mere mørk og stormfyldt aften end tidligere.

Jonas Vázquez Bøgh, Architect of Fear hos Dystopia.

Mørkere og mere stormfyldt

Men bare vær rolig. Eller faktisk bør du nok være urolig. Frygtarkitekten Jonas Vázquez Bøgh forventer nemlig, at årets Haunted Castle bliver endnu vildere og mere uhyggeligt end tidligere. Der bliver slukket for mere af lyset, og der er planlagt flere scenarier, der giver deltagere en følelse af, at de er alene på slottet. Dertil har dystopia generelt skruet op for den uhyggelige atmosfære.

- Vi har forsøgt at gøre det til en endnu mere mørk og stormfyldt aften end tidligere, siger Jonas Vázquez Bøgh fra Dystopia.

Årets udgave af Haunted Castle er også anderledes ved, at gæster bliver delt op i grupper på cirka ti personer, som de følges med hele vejen igennem ruten. Ruten kommer i år også til at være overvejende mere lineær, end den tidligere har været. Det har man besluttet baseret på erfaringer fra tidligere år, hvor nogle gæster havde svært ved at orientere sig på slottet.

- De seneste år har vi oplevet, at nogle gæster ikke kunne finde rundt på slottet, og det har vi ændret på for at sikre, at gæsterne får den bedste oplevelse, siger Nanna Ebert.

- I år styrer vi oplevelsen på en helt anden måde. Man går fra rum til rum, og alle skuespillere ved, hvilket rum der er det næste, så historien bliver mere sammenhængende, siger hun.

Haunted Castle foregår på Koldinghus den 31. januar, 1., 7., 8., 13., 14. og 15. februar. Billetter kan købes på koldinghus.dk

Omrking 200 frivillige hjælper til ved årets Haunted Castle. Foto: Jacob Papsø
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce