Annonce
Esbjerg

Rutsjebaner bygges ud i fri luft: Vandhunde får lyd, lys og frit fald

Sådan ser den foreløbige visualisering af vandrutsjebanen "2 Fake Illusion" ud. Gæsterne kommer til at køre på ydersiden af den eksisterende bygning.
Nye vandrutsjebaner skal give badegæster i Svømmestadion Danmark helt nye oplevelser og gøre det efterhånden 23 år gamle anlæg tidssvarende igen. Den ene rutsjebane bliver bygget udenpå den eksisterende bygning.

Esbjerg: Næste år kan esbjergensere og andre vandhunde kaste sig ud i to helt nye vandrutsjebaner i Svømmestadion Danmark.

Det har længe været planlagt at investere i nye rutsjebaner, og nu har politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget frigivet de afsatte penge, så planerne kan blive realiseret, og i juni 2020 skal de to nye rutsjebaner efter planen være klar til at sende gæsterne ud på tur.

Undervejs i processen har SEPE, der driver Svømmestadion Danmark, været i AquaMagis i Plettenberg ved Køln i Tyskland sammen med tre børnefamilier for at samle inspiration til de nye rutsjebaner.

Efter inspirationsturen var der tre vandrutsjebaner, der blev fremhævet, og SEPE har lyttet til eksperterne, for det bliver to af favoritterne fra turen til AquaMagis, dog i modificerede udgaver, der bliver sat op i Esbjerg.

- Den ene får navnet "Jump slide" og bliver en tilbygning på fem metertårnet i konkurrencebassinet. Her hænger man i armene, giver slip og bliver skud afsted ned gennem et rør og får så et frit fald på små to meter, inden man rammer vandet, fortæller Henrik Due, de er idrætsinspektør ved SEPE.

Annonce

Økonomi

De to nye vandrutsjebaner i Svømmestadion Danmark kommer til at koste cirka 5,1 millioner kroner.

Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg har frigivet et tidligere afsat anlægsbevilling på 3,4 millioner kroner til projektet.

Der er ekstern finansiering på 1 million kroner i form af tilskud fra Claus Sørensen Fonden og Johan Hoffmann Fonden.

Det resterende beløb på cirka 700.000 kroner betaler Sport og Event Park Esbjerg, der driver Svømmestadion Danmark, selv.

Lys og lyd

Den anden vandrutsjebane bliver en bliver en modificeret udgave af banen "2 Fake Illusion" fra AquaMagis.

- Der er tale om en bane på 90 meter. Den bliver mere udfordrende end den eksisterende vandrutsjebane her i svømmestadion og passer cirka til børn fra 8 år og opefter. Banen kommer til at være udenfor den eksisterende bygning. Vi bygger et fritstående trappetårn, hvor starten kommer til at være højere oppe end det eksisterende tag. Derfra går turen så ud over solgården, inden man ender i det, vi kalder bremseområdet og stiger ud af rutsjebanen cirka en meter inde i svømmestadion, siger Henrik Due.

Rutsjebanen kommer til at indeholde både lyd og lys, og der er "oplevelser undervejs", som Henrik Due udtrykker det.

- Der er tre platforme eller skærme indenfor, og her kan vi selv bestemme, hvad der skal vises. Det kan være gabet på en glubsk haj, som det ser ud til, at man er på vej ind i, eller vi kan lade dem være gennemsigtig, så det ser ud som om, man er ved at falde ned. Vi kan lave forskellige temaer som havet eller en jungle, og der vil også være lyd, forklarer han.

Begrænsede gener

Hvis alt går efter planen, går arbejdet med at etablere fundament til det nye trappetårn i gang allerede i december eller januar, og de to nye vandrutsjebaner skulle være klar til at tage imod badegæster og aflaste den eksisterende rutsjebane, som får lov at blive stående, i slutningen af juni måned.

Og Henrik Due håber og regner med, at gæsterne i Svømmestadion Danmark kommer til at mærke meget lidt til arbejdet.

- Det burde ikke komme til at forstyrre den daglige drift ret meget. Vi regner ikke med at være nødsaget til at lukke helt ned, men selvfølgelig vil nogle områder blive spærret af og lukket ned, når vi for eksempel skal lave hul i muren for at skabe sammenhæng med trappetårnet. Selve opsætningen af de to rutsjebaner i sig selv tager ikke mere end et par uger, siger Henrik Due.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce