Annonce
Esbjerg

Rutsjebaner bygges ud i fri luft: Vandhunde får lyd, lys og frit fald

Sådan ser den foreløbige visualisering af vandrutsjebanen "2 Fake Illusion" ud. Gæsterne kommer til at køre på ydersiden af den eksisterende bygning.
Nye vandrutsjebaner skal give badegæster i Svømmestadion Danmark helt nye oplevelser og gøre det efterhånden 23 år gamle anlæg tidssvarende igen. Den ene rutsjebane bliver bygget udenpå den eksisterende bygning.

Esbjerg: Næste år kan esbjergensere og andre vandhunde kaste sig ud i to helt nye vandrutsjebaner i Svømmestadion Danmark.

Det har længe været planlagt at investere i nye rutsjebaner, og nu har politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget frigivet de afsatte penge, så planerne kan blive realiseret, og i juni 2020 skal de to nye rutsjebaner efter planen være klar til at sende gæsterne ud på tur.

Undervejs i processen har SEPE, der driver Svømmestadion Danmark, været i AquaMagis i Plettenberg ved Køln i Tyskland sammen med tre børnefamilier for at samle inspiration til de nye rutsjebaner.

Efter inspirationsturen var der tre vandrutsjebaner, der blev fremhævet, og SEPE har lyttet til eksperterne, for det bliver to af favoritterne fra turen til AquaMagis, dog i modificerede udgaver, der bliver sat op i Esbjerg.

- Den ene får navnet "Jump slide" og bliver en tilbygning på fem metertårnet i konkurrencebassinet. Her hænger man i armene, giver slip og bliver skud afsted ned gennem et rør og får så et frit fald på små to meter, inden man rammer vandet, fortæller Henrik Due, de er idrætsinspektør ved SEPE.

Annonce

Økonomi

De to nye vandrutsjebaner i Svømmestadion Danmark kommer til at koste cirka 5,1 millioner kroner.

Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg har frigivet et tidligere afsat anlægsbevilling på 3,4 millioner kroner til projektet.

Der er ekstern finansiering på 1 million kroner i form af tilskud fra Claus Sørensen Fonden og Johan Hoffmann Fonden.

Det resterende beløb på cirka 700.000 kroner betaler Sport og Event Park Esbjerg, der driver Svømmestadion Danmark, selv.

Lys og lyd

Den anden vandrutsjebane bliver en bliver en modificeret udgave af banen "2 Fake Illusion" fra AquaMagis.

- Der er tale om en bane på 90 meter. Den bliver mere udfordrende end den eksisterende vandrutsjebane her i svømmestadion og passer cirka til børn fra 8 år og opefter. Banen kommer til at være udenfor den eksisterende bygning. Vi bygger et fritstående trappetårn, hvor starten kommer til at være højere oppe end det eksisterende tag. Derfra går turen så ud over solgården, inden man ender i det, vi kalder bremseområdet og stiger ud af rutsjebanen cirka en meter inde i svømmestadion, siger Henrik Due.

Rutsjebanen kommer til at indeholde både lyd og lys, og der er "oplevelser undervejs", som Henrik Due udtrykker det.

- Der er tre platforme eller skærme indenfor, og her kan vi selv bestemme, hvad der skal vises. Det kan være gabet på en glubsk haj, som det ser ud til, at man er på vej ind i, eller vi kan lade dem være gennemsigtig, så det ser ud som om, man er ved at falde ned. Vi kan lave forskellige temaer som havet eller en jungle, og der vil også være lyd, forklarer han.

Begrænsede gener

Hvis alt går efter planen, går arbejdet med at etablere fundament til det nye trappetårn i gang allerede i december eller januar, og de to nye vandrutsjebaner skulle være klar til at tage imod badegæster og aflaste den eksisterende rutsjebane, som får lov at blive stående, i slutningen af juni måned.

Og Henrik Due håber og regner med, at gæsterne i Svømmestadion Danmark kommer til at mærke meget lidt til arbejdet.

- Det burde ikke komme til at forstyrre den daglige drift ret meget. Vi regner ikke med at være nødsaget til at lukke helt ned, men selvfølgelig vil nogle områder blive spærret af og lukket ned, når vi for eksempel skal lave hul i muren for at skabe sammenhæng med trappetårnet. Selve opsætningen af de to rutsjebaner i sig selv tager ikke mere end et par uger, siger Henrik Due.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

EfB

EfB lejer svensk forsvarsspiller i Malmö

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];