Annonce
Esbjerg

Rutsjebaner bygges ud i fri luft: Vandhunde får lyd, lys og frit fald

Sådan ser den foreløbige visualisering af vandrutsjebanen "2 Fake Illusion" ud. Gæsterne kommer til at køre på ydersiden af den eksisterende bygning.
Nye vandrutsjebaner skal give badegæster i Svømmestadion Danmark helt nye oplevelser og gøre det efterhånden 23 år gamle anlæg tidssvarende igen. Den ene rutsjebane bliver bygget udenpå den eksisterende bygning.

Esbjerg: Næste år kan esbjergensere og andre vandhunde kaste sig ud i to helt nye vandrutsjebaner i Svømmestadion Danmark.

Det har længe været planlagt at investere i nye rutsjebaner, og nu har politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget frigivet de afsatte penge, så planerne kan blive realiseret, og i juni 2020 skal de to nye rutsjebaner efter planen være klar til at sende gæsterne ud på tur.

Undervejs i processen har SEPE, der driver Svømmestadion Danmark, været i AquaMagis i Plettenberg ved Køln i Tyskland sammen med tre børnefamilier for at samle inspiration til de nye rutsjebaner.

Efter inspirationsturen var der tre vandrutsjebaner, der blev fremhævet, og SEPE har lyttet til eksperterne, for det bliver to af favoritterne fra turen til AquaMagis, dog i modificerede udgaver, der bliver sat op i Esbjerg.

- Den ene får navnet "Jump slide" og bliver en tilbygning på fem metertårnet i konkurrencebassinet. Her hænger man i armene, giver slip og bliver skud afsted ned gennem et rør og får så et frit fald på små to meter, inden man rammer vandet, fortæller Henrik Due, de er idrætsinspektør ved SEPE.

Annonce

Økonomi

De to nye vandrutsjebaner i Svømmestadion Danmark kommer til at koste cirka 5,1 millioner kroner.

Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg har frigivet et tidligere afsat anlægsbevilling på 3,4 millioner kroner til projektet.

Der er ekstern finansiering på 1 million kroner i form af tilskud fra Claus Sørensen Fonden og Johan Hoffmann Fonden.

Det resterende beløb på cirka 700.000 kroner betaler Sport og Event Park Esbjerg, der driver Svømmestadion Danmark, selv.

Lys og lyd

Den anden vandrutsjebane bliver en bliver en modificeret udgave af banen "2 Fake Illusion" fra AquaMagis.

- Der er tale om en bane på 90 meter. Den bliver mere udfordrende end den eksisterende vandrutsjebane her i svømmestadion og passer cirka til børn fra 8 år og opefter. Banen kommer til at være udenfor den eksisterende bygning. Vi bygger et fritstående trappetårn, hvor starten kommer til at være højere oppe end det eksisterende tag. Derfra går turen så ud over solgården, inden man ender i det, vi kalder bremseområdet og stiger ud af rutsjebanen cirka en meter inde i svømmestadion, siger Henrik Due.

Rutsjebanen kommer til at indeholde både lyd og lys, og der er "oplevelser undervejs", som Henrik Due udtrykker det.

- Der er tre platforme eller skærme indenfor, og her kan vi selv bestemme, hvad der skal vises. Det kan være gabet på en glubsk haj, som det ser ud til, at man er på vej ind i, eller vi kan lade dem være gennemsigtig, så det ser ud som om, man er ved at falde ned. Vi kan lave forskellige temaer som havet eller en jungle, og der vil også være lyd, forklarer han.

Begrænsede gener

Hvis alt går efter planen, går arbejdet med at etablere fundament til det nye trappetårn i gang allerede i december eller januar, og de to nye vandrutsjebaner skulle være klar til at tage imod badegæster og aflaste den eksisterende rutsjebane, som får lov at blive stående, i slutningen af juni måned.

Og Henrik Due håber og regner med, at gæsterne i Svømmestadion Danmark kommer til at mærke meget lidt til arbejdet.

- Det burde ikke komme til at forstyrre den daglige drift ret meget. Vi regner ikke med at være nødsaget til at lukke helt ned, men selvfølgelig vil nogle områder blive spærret af og lukket ned, når vi for eksempel skal lave hul i muren for at skabe sammenhæng med trappetårnet. Selve opsætningen af de to rutsjebaner i sig selv tager ikke mere end et par uger, siger Henrik Due.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce