Annonce
Tønder

Vandhunde kan glæde sig: Tønder Svømmehal åbner på lørdag

Bademester i Tønder Svømmehal, Lone Madsen, glæder sig til, at der igen bliver liv og glade dage i bassinerne. Det sker på lørdag, hvor svømmehallen genåbner for offentligheden. Arkivfoto: Martin Franciere
Tønder Svømmehal åbner på lørdag den 1. august efter corona-nedlukningen. Tiden uden vand i bassinet er blevet brugt til en gennemgribende renovering for halvanden million kroner.
Annonce

Tønder: På lørdag er ventetiden overstået for vandhundene i Tønder. Her åbner svømmehallen i Tønder Sport- og Fritidscenter igen efter coronanedlukningen.  Den officielle åbning løber af stabelen klokken 10.30.

Bademester Lone Madsen glæder sig som et lille barn til at vise den nyrenoverede svømmehal frem.

- Jeg glæder mig helt sindsygt til, at vi åbner. Jeg glæder mig til at vise svømmehallen frem. Jeg er helt i ekstase over, hvor flot den er blevet, lyder det fra en tydelig glad Lone Madsen.

Annonce

Omfattende renovering

Svømmehallen lukkede ned den 12. marts, og selvom nedlukningen har været lang, så er tiden blevet brugt fornuftigt. En planlagt renovering blev nemlig fremskyndet og sat i gang, så snart det stod klart, at svømmehallen skulle være lukket i en længere periode.

Renoveringen har været ret omfattende, hvor blandt andet folien i 25-meter bassinnet er blevet skiftet, og der er kommet ny belysning i hallen.

Alt i alt løber renoveringen op i halvanden million kroner.

Annonce

Corona-restriktioner gælder

Selvom dørene altså igen bliver låst op i svømmehallen fra på lørdag, så bliver alt ikke helt som det plejer at være. Coronaen kaster fortsat sin skygge over måden, vi er sammen på.

- Der vil være begrænsninger på, hvor mange der må være af gangen både i omklædningsrum og i de enkelte bassiner. Det kan godt give nogle små udfordringer, og nok særligt for børnefamilierne. Derudover har jeg måttet ansætte nogle ungarbejdere, der skal sørge for at spritte alle overflader af. Blandt andet skal knappen til bruseren sprittes af hver gang, der er én, der har brugt bruseren, fortæller Lone Madsen.

Annonce

Svømme i rundkreds

Motionssvømmerne skal også vænne sig til nye "trafik-regler" i bassinnet.

- Man må ikke svømme for tæt forbi hinanden, så vi laver det sådan, at man ikke må svømme frem og tilbage i samme bane. Man kommer til at svømme lidt i rundkreds i stedet for, forklarer Lone Madsen.

Derudover forbliver svømmehallens spa også lukket foreløbigt.

- Det må kun være én i spaen, hvis vi skal følge reglerne, og det kan vi ikke holde øje med. Så saunaen udenfor er åben, men spaen forbliver lukket foreløbigt.

Restriktionerne kan nu ikke tage glæden fra bademesteren.

- Det bliver så godt at byde badegæsterne velkomne igen.

Og selvom hun glæder sig til at byde alle gæster velkommen igen, så er der dog en særlig gruppe, som hun ser særligt frem til at møde igen.

- På mandag byder vi vores morgensvømmere indenfor igen. De er lidt mine hjertebørn, og her har vi også planlagt at fejre det med kaffe og rundstykker og måske en lille én, siger Lone Madsen.


Jeg glæder mig til at vise svømmehallen frem. Jeg er helt i ekstase over, hvor flot den er blevet.

Lone Madsen, bademester i Tønder Svømmehal


Bademester Lone Madsen er glad for, at der igen kan komme glade badegæster i svømmehallen. Arkivfoto: Martin Franciere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Lige før sæsonstart: Ligaspiller i Kolding er testet positiv for corona

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce