Annonce
Aabenraa

Vandmasser holder Verner ude af sit kolonihavehus

Det var umuligt for Verner Møller at komme ned til sit kolonihavehus. Foto: Henrik Dürr
Vandet står så højt omkring Verner Møllers kolonihavehus, at det var umuligt at skaffe sig adgang.

Aabenraa: For den 77-årige Verner Møller fra Aabenraa får den enorme mængde nedbør natten til lørdag store konsekvenser. Tidligt lørdag morgen tog han sammen med kæresten ned for kigge på deres kolonihavehus på Bøndervej i Aabenraa, og det var et grimt syn.

- Jeg har forsøgt at komme ned til huset, men det kan ikke lade sig gøre. Vandet er simpelthen for dybt, siger Verner Møller.

Omkring klokken 14.00 lørdag eftermiddag var Verner Møller igen nede for at inspicere kolonihavehuset, men det var stadig umuligt at komme ind til huset og se skadernes omfang.

- Det værste er, hvis vandet har ødelagt vores græsslåmaskine og generator, siger Verner Møller.

Annonce
jeg vidste da også allerede fredag aften, at den var gal.

Verner Møller, ejer af kolonihavehus

Ikke første gang

Der var flere kolonihavehuse på Bøndervej, der ligger ud til Vestvejen i Aabenraa, som stod rigtig meget under vand, og det er ikke første gang, at det sker.

- Sidste år skete det to gange, og jeg vidste da også allerede fredag aften, at den var gal. Nu kan vi kun vente på, at vandet forsvinder af sig selv, siger Verner Møller, der tager situationen med en forbavsende ro.

- Det er man jo nødt til. Naturen kan man ikke gøre noget ved, siger han.

Det var ikke kun på Bøndervej, at det kraftige regnvejr havde sat sit aftryk. Flere steder rundt omkring i kommunen var vandstanden højere end normalt. Både Dyrskuepladsen i Aabenraa og fodboldbanerne lige ved siden af Arena Aabenraa var særdeles hårdt ramt, og vandet havde i løbet af dagen ikke travlt med at forsvinde.

Træningsbanerne i Aabenraa var svære at få øje på. Foto: Henrik Dürr
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce