Annonce
Aabenraa

Vandmasser holder Verner ude af sit kolonihavehus

Det var umuligt for Verner Møller at komme ned til sit kolonihavehus. Foto: Henrik Dürr
Vandet står så højt omkring Verner Møllers kolonihavehus, at det var umuligt at skaffe sig adgang.

Aabenraa: For den 77-årige Verner Møller fra Aabenraa får den enorme mængde nedbør natten til lørdag store konsekvenser. Tidligt lørdag morgen tog han sammen med kæresten ned for kigge på deres kolonihavehus på Bøndervej i Aabenraa, og det var et grimt syn.

- Jeg har forsøgt at komme ned til huset, men det kan ikke lade sig gøre. Vandet er simpelthen for dybt, siger Verner Møller.

Omkring klokken 14.00 lørdag eftermiddag var Verner Møller igen nede for at inspicere kolonihavehuset, men det var stadig umuligt at komme ind til huset og se skadernes omfang.

- Det værste er, hvis vandet har ødelagt vores græsslåmaskine og generator, siger Verner Møller.

Annonce
jeg vidste da også allerede fredag aften, at den var gal.

Verner Møller, ejer af kolonihavehus

Ikke første gang

Der var flere kolonihavehuse på Bøndervej, der ligger ud til Vestvejen i Aabenraa, som stod rigtig meget under vand, og det er ikke første gang, at det sker.

- Sidste år skete det to gange, og jeg vidste da også allerede fredag aften, at den var gal. Nu kan vi kun vente på, at vandet forsvinder af sig selv, siger Verner Møller, der tager situationen med en forbavsende ro.

- Det er man jo nødt til. Naturen kan man ikke gøre noget ved, siger han.

Det var ikke kun på Bøndervej, at det kraftige regnvejr havde sat sit aftryk. Flere steder rundt omkring i kommunen var vandstanden højere end normalt. Både Dyrskuepladsen i Aabenraa og fodboldbanerne lige ved siden af Arena Aabenraa var særdeles hårdt ramt, og vandet havde i løbet af dagen ikke travlt med at forsvinde.

Træningsbanerne i Aabenraa var svære at få øje på. Foto: Henrik Dürr
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce