Annonce
112

Vandrør sprang læk: Beboer frygtede for trafikanters sikkerhed i vandinferno

Der var store mængder vand, og de kom på få minutter. Foto: Jens Jessen

Varde: Jens Jessen, journalist med på bopæl på Gellerupvej i Varde, var søndag morgen ude at lufte hund. Omkring klokken 08.15 returnerede han til området ved bopælen, og i løbet af de få minutter, han var væk, var området gået fra tørt til oversvømmet.

- Det var tydeligt, at der var sprunget et vandrør midt i kørebanen, siger Jens Jessen.

Det boblede op med sand og andet på kørebanen på Gellerupvej. Jens Jessen vurderede, at der var risiko for underminering - altså at en bil på vej ud til golfklubben risikerede at forsvinde i et hulrum under asfalten.

- Min kone og jeg stod på vejen og anbefalede, at trafikanterne tog en omvej, siger Jens Jessen.

Imens blev et nødnummer til Din Forsyning taget i anvendelse, og før middag var arbejdet med at udbedre vejen i fuld gang.

- Her var vi uden vandtryk i tre timer, siger Jens Jessen.

Men vandet er altså kommet igen.

Annonce
Arbejdet med at udbedre vejen var i gang over middag. Foto: Morten Nielsen
Det boblede op under asfalten. Også sand forsvandt. Foto: Jens Jessen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce