Annonce
112

Vandrør sprang læk: Beboer frygtede for trafikanters sikkerhed i vandinferno

Der var store mængder vand, og de kom på få minutter. Foto: Jens Jessen

Varde: Jens Jessen, journalist med på bopæl på Gellerupvej i Varde, var søndag morgen ude at lufte hund. Omkring klokken 08.15 returnerede han til området ved bopælen, og i løbet af de få minutter, han var væk, var området gået fra tørt til oversvømmet.

- Det var tydeligt, at der var sprunget et vandrør midt i kørebanen, siger Jens Jessen.

Det boblede op med sand og andet på kørebanen på Gellerupvej. Jens Jessen vurderede, at der var risiko for underminering - altså at en bil på vej ud til golfklubben risikerede at forsvinde i et hulrum under asfalten.

- Min kone og jeg stod på vejen og anbefalede, at trafikanterne tog en omvej, siger Jens Jessen.

Imens blev et nødnummer til Din Forsyning taget i anvendelse, og før middag var arbejdet med at udbedre vejen i fuld gang.

- Her var vi uden vandtryk i tre timer, siger Jens Jessen.

Men vandet er altså kommet igen.

Annonce
Arbejdet med at udbedre vejen var i gang over middag. Foto: Morten Nielsen
Det boblede op under asfalten. Også sand forsvandt. Foto: Jens Jessen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce