Annonce
Kolding

Vandscooter-bølle idømt betinget fængsel, bøde og samfundstjeneste: Kan miste førerretten, efter han sejlede for hurtigt tæt på kysten

Den 28-årige sejlede vandscooter et sted her på Kolding Fjord, selvom han ikke havde de nødvendige tilladelser, lige som han også sejlede for tæt på kysten. Det og nogle andre småforbrydelser har nu kostet ham en plet på straffeattesten. Arkivfoto: Søren Gylling
Reglerne for vandscootersejllads er de seneste år blevet skærpet, og det har en 28-årig koldingenser tilsyneladende ikke læst op på. I hvert fald er han nu blevet dømt for at have sejlet på en vandscooter, selvom han var for tæt på kysten og ikke havde tilladelse.

Kolding: Man skal overholde en række regler, når man sætter sig op på en vandscooter og sejler afsted.

Man skal have et vandscooterbevis, have en ansvarsforsikring, og så skal man huske, at det i hovedreglen er ulovligt at sejle nærmere end 300 meter på land, medmindre man sejler vinkelret på kysten med en hastighed på under fem knob, hvilket svarer til en hastighed på lige over ni kilometer i timen.

Disse ting havde en 28-årig mand fra Kolding ikke styr på, da han i august sidste år satte sig på en vandscooter og sejlede på Kolding Fjord. Han sejlede nemlig hurtigere end det tilladte, mens han også for tæt på kysten. Det - sammen med en håndfuld andre småforbrydelser - har nu kostet den 28-årige en betinget fængselsstraf, en bøde, samfundstjeneste og en betinget frakendelse af retten til at føre motordrevet køretøjer.

Annonce

Det oplyser Strafferetten i Kolding, der fortæller, at den 28-årige har fået 40 dages betinget fængsel, skal betale 2500 kroner i bøde og udføre ulønnet samfundstjeneste i 60 timer.

Ud over overtrædelserne af det, der hedder vandscooterbekendtgørelsen, er han blandt andet også dømt for hærværk for knap 4000 kroner på Riberdyb, en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for at bide en betjent i overarmen.

Skrappere regler

Den 28-årige mand sejlede på en vandscooter af mærket SeaDoo, som har en topfart på over 100 kilometer i timen. For strandgæster kan mødet med en vandscooter være en hæsblæsende oplevelse, og i sommeren 2017 fik en vandscooter-ulykke en tragisk afslutning, da en 25-årig mand sejlede ind i to amerikanske udvekslingsstuderende, hvilket kostede dem livet. Den 25-årige fik to og et halvt års fængsel for at være skyld i de to kvinders død.

Siden er der blevet indført skrappere regler for vandscootersejllads i Danmark, blandt andet kravet om et vandscooterbevis og en bestået praktisk og teoretisk prøve, hvilket den 28-årige koldingenser altså ikke havde styr på.

Områder med forbud mod vandscootersejllads i Kolding

Der er forbud mod at sejle med vandscooter i internationale naturbeskyttelsesområder (Natura 2000 områder) samt i vildtreservater og fredede områder. I Kolding Kommune drejer forbuddet sig om den del af Lillebælt, som ligger syd for Stenderuphage samt om den inderste del af Kolding Fjord.

Langs hele kyststrækningen er der forbud mod sejlads inden for 300 meter fra kysten.

Af hensyn til de badendes sikkerhed er der ud for kommunale badestrande forbud mod sejlads til og fra kysten. I de områder, hvor det er tilladt at sejle i Kolding Fjord og Lillebælt, vil det gælde for strandene ved Rebæk, Løverodde og Elvig høj. De andre kommunale badestrande langs kysten ved Lillebælt ligger i Natura 2000, hvor der er forbud mod sejlads hele året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce