Annonce
Kolding

Vandtårn i fare for nedrivning

LUNDERSKOV: Det gamle vandtårn, der endnu stolt knejser over stationsområdet i Lunderskov, er i fare. Banedanmark har bedt om en kommunal tilladelse til at rive vandtårnet ned.

Men den plan møder modstand fra flere sider i lokalsamfundet. Vandtårnet er et af de få DSB-vandtårne, der stadig eksisterer, også selv om det ikke har været benyttet til sit oprindelige formål i mange år. Samtidig indgår det i en helhed på Lunderskov station, hvor både stationsbygning, pakhus, vandtårn, remise, drejeskive, kulgård og kolonnehus er bevaret. En sådan tilsvarende hel samling af jernbanerelaterede bygninger, som de brugtes på større knudepunkter, findes kun bevaret ganske få andre steder i Danmark. Andre steder er en eller flere bygninger for længst revet ned.

En underskriftsindsamling er sat i gang af tidligere byrådsmedlem Hans Jørgen Knudsen. Han har allerede 39 underskrifter, som han vil aflevere til Kolding Kommune, inden fristen udløber på torsdag klokken 12:

– Det kan ikke være rigtigt, at vandtårnet skal rives ned. Det indgår jo i en helhed, sammen med den fredede stationsbygning, så nu vil jeg se, om der kan rejses en fredningssag, siger Hans Jørgen Knudsen.

Også hos Lokomotivklubben KLK, der har sine samlinger af veteranbanemateriel i den nærliggende remise, er planen om at vælte vandtårnet upopulær. Nærstformand Fini Rosenberg siger, at klubben er klar til at støtte op om planerne om at bevare tårnet, selv om Lokomotivklubben KLK ikke selv benytter tårnet.

Annonce
Kolding For abonnenter

Støttepartierne fra rød fløj nikker: Konservativ borgmester har frit politisk spillerum i Koldings nye byråd

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

KIF Fodbold

Vejle viste stor effektivitet og vandt 5-1: Kolding er på vej ud af pokalen

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce