Annonce
Tønder

Vandt 10.000 på tv: Datteren trak far med til quiz

Quiz-duoen fra Tønder,  Jens L. Hansen datteren Emma ses her sammen med studieværterne og Marie Tangaa og Steen Langeberg. Udsendelsen blev optaget i september, og deltagerne skulle underskrive en kontrakt om, at de ikke fortalte til nogen, hvordan det gik, inden quizzen blev vist på skærmen søndag søndag. Privatfoto
Tidligere JydskeVestkysten-lokalredaktør Jens L. Hansen og datteren Emma var søndag aften snublende tæt på at vinde en quiz-udsendelse på TV 2. De blev slået med mindst mulig margin, men fik en kontant "trøstepræmie" på 10.000 kroner med hjem.
Annonce

TØNDER: Da var lige ved og næsten for tidligere lokalredaktør på JydskeVestkysten i Tønder, Jens L. Hansen, og datteren Emma, søndag aften, hvor de dystede i TV 2's "Jo færre jo bedre". Far og datter nåede helt frem til finalen, men tabte den afgørende duel og måtte nøjes med andenpladsen.

- Vi ærgrede os da lidt, for det var tæt på. Men det var sjovt at være med, og der var rigtig god stemning blandt os deltagere, fortæller Jens L. Hansen.

Det var faktisk Emma, der havde meldt far og datter til quiz-showet, hvor det handler om at finde de rigtige svar, som færrest i en forudgående rundspørge har gættet.

- Emma ville gerne quizze og spurgte, om jeg ville være med. Det sagde jeg ja til, husker faderen og tilføjer:

- I udsendelsen tror jeg nok, at jeg siger, at det var mig, der slæbte Emma med. Men det er altså ikke rigtig.

Emma og Jens Jens L. Hansen skulle blandt andet genkende kendte ansigter, der har en profession i deres navn. Valget faldt på tv-vært Christian Degn. Screenshot: Uwe Iwersen

27-årig Emma er i lighed med faderen uddannet journalist og ansat på DR Nyheder. Men derfor kan man i sin fritid jo godt optræde på den konkurrerende kanal i den bedste sendetid.

Far Jens sagde altså ja til at være med til casting, der foregik i København. Blandt 800 aspiranter, hvoraf der skulle bruges 48 par, blev Emma og Jens udvalgt, og søndagens udsendelse blev  tilbage i september optaget i Metronomes studie på Amager sammen med blandt andre studieværterne Marie Tangaa og Steen Langeberg.

Annonce

Tavshedskontrakt

Siden optagelserne har familien Hansen måttet holde mund om, hvordan det gik. Kun de allernærmeste, der var taget med over som backinggruppe vidste besked.

- Det underskriver man en kontrakt på, fortæller Jens L. Hansen.


Emma ville gerne quizze og spurgte, om jeg ville være med. Det sagde jeg ja til.

Jens L. Hansen, kommunikationskonsulent og quizdeltager, Tønder


Han er i dag ansat som kommunikationskonsulent ved Nationalpark Vadehavet, og benyttede da også lige lejligheden foran løbende kamera at slå til lyd for nationalparkens herligheder.

Selv om de altså tabte den afgørende duel, tog Emma og Jens Hansen ikke tomhændet fra udsendelse. Undervejs skulle de gætte på græske øer, der var på størrelse med Fanø eller større. Kreta, Kos, Santorini, Korfu og Naxos havde været de oplagte svar, som dog i denne quiz netop ikke giver mange point.  Efter kort rådslagning pegede Emma og Jens på Evia, som Jens huskede fra sin gymnasietid. Den ø var der ingen af de forudgående 100 adspurgte, der havde nævnt, og dermed blev quizkandidaterne på et slag 10.000 kroner rigere. De penge fik de med hjælp, uanset at de senere tabte finalen.

Hvad pengene skal bruges til, har de endnu ikke afgjort.

- Det har vi ikke lige drøftet. Vi har heller ikke fået dem endnu. Der skal betales skat af dem, og så skal de deles. Så det er begrænset, hvad der bliver tilbage, konstaterer siger Jens L. Hansen.

Om quiz-debuten for åben skærm har givet mod og lyst til mere rampelys, må tiden vise.

- Det var i hvert fald en sjov oplevelse, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce