Annonce
Tønder

Vandt radio-konkurrence: Eva og Jens skal giftes under Tønder Festival

- Det er meget vildt, siger Eva Bendix om at skulle giftes med sin kæreste Jens Hansen-Møller under Tønder Festival. Privatfoto
Eva Bendix måtte fri til sin kæreste, efter hun havde vundet en radio-konkurrence om et bryllup. Nu skal de giftes under Tønder Festival.

Viborg: Eva Bendix og Jens Hansen-Møller mødte hinanden i 1999, da deres sønner Mads og Simon gik i samme klasse på Vestre Skole. Og resten er populært sagt historie.

Parret flyttede sammen og havde været kærester i 20 år, da Eva Bendix på sin morgenkøretur til arbejdet på Job- og Kompetencecenter Vest meldte sig til en konkurrence i radioen.

- Jeg hører mest snakkeradio, når jeg kører mellem Viborg og Holstebro, men når jeg bliver træt, vil jeg gerne høre noget musik. Så slog jeg over på Classic FM - de spiller sådan noget musik fra, da jeg var ung - og hører med et halvt øre noget om en kærlighedsfest i Tønder, siger 57-årige Eva Bendix.

Hun griner og fortæller, hun ikke altid læser det med småt, og at hun meldte sig til konkurrencen, fordi hun har mange personlige forbindelser til Tønder.

Annonce

"Jeg vinder aldrig noget"

Eva Bendix blev ringet op af radiostationen og fik at vide, hun var i finalen, og at vinderen ville få besked næste morgen.

- Men jeg var ikke imponeret. Jeg vinder aldrig noget, siger hun smågrinende.

Alligevel gik Eva Bendix hjem og læste lidt op på den konkurrence, hun havde tilmeldt sig. Hun fandt ud af, at præmien var et bryllup, og det var sådan set ikke noget problem bortset fra, at hun og 62-årige Jens Hansen-Møller ikke var forlovede.

Tænkte sig om et par timer

Morgenen efter blev Eva Bendix vækket af et opkald fra Classic FM.

- Vi snakker lidt frem og tilbage. De spørger, hvad jeg gør, hvis jeg vinder, og Jens ikke vil gifte sig med mig. Og så får jeg svaret sådan lidt kækt, at så må jeg finde en, der vil, siger hun:

- Så får jeg at vide, at jeg har vundet, og alt blodet forsvinder fra mit hoved.

Eva Bendix besluttede sig for at vente til klokken 8.30, før hun ville vække sin kæreste. Han er nemlig et B-menneske, siger hun. Hun gik i brugsen og købte en flaske bobler og en buket blomster, men kunne kun vente til 8.20, før hun måtte vække Jens Hansen-Møller.

- Jeg fortæller ham, jeg har vundet en kærlighedsfest til Tønder Festival, men at man altså skal vies dernede, siger Eva Bendix.

Han tænkte sig om et par timer, men sagde til sidst ja.

Ceremoni på campingpladsen

Nu er parret til Tønder Festival. Med dem er deres sønner, Jens' datter Sabina, noget familie og venner, som alle sammen skal overvære ceremonien på campingpladsen, hvor Eva Bendix og Jens Hansen-Møller skal sige "ja" til hinanden.

- Det er ret syret, siger Eva Bendix og griner igen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce