Annonce
Tønder

Vandt radio-konkurrence: Eva og Jens skal giftes under Tønder Festival

- Det er meget vildt, siger Eva Bendix om at skulle giftes med sin kæreste Jens Hansen-Møller under Tønder Festival. Privatfoto
Eva Bendix måtte fri til sin kæreste, efter hun havde vundet en radio-konkurrence om et bryllup. Nu skal de giftes under Tønder Festival.

Viborg: Eva Bendix og Jens Hansen-Møller mødte hinanden i 1999, da deres sønner Mads og Simon gik i samme klasse på Vestre Skole. Og resten er populært sagt historie.

Parret flyttede sammen og havde været kærester i 20 år, da Eva Bendix på sin morgenkøretur til arbejdet på Job- og Kompetencecenter Vest meldte sig til en konkurrence i radioen.

- Jeg hører mest snakkeradio, når jeg kører mellem Viborg og Holstebro, men når jeg bliver træt, vil jeg gerne høre noget musik. Så slog jeg over på Classic FM - de spiller sådan noget musik fra, da jeg var ung - og hører med et halvt øre noget om en kærlighedsfest i Tønder, siger 57-årige Eva Bendix.

Hun griner og fortæller, hun ikke altid læser det med småt, og at hun meldte sig til konkurrencen, fordi hun har mange personlige forbindelser til Tønder.

Annonce

"Jeg vinder aldrig noget"

Eva Bendix blev ringet op af radiostationen og fik at vide, hun var i finalen, og at vinderen ville få besked næste morgen.

- Men jeg var ikke imponeret. Jeg vinder aldrig noget, siger hun smågrinende.

Alligevel gik Eva Bendix hjem og læste lidt op på den konkurrence, hun havde tilmeldt sig. Hun fandt ud af, at præmien var et bryllup, og det var sådan set ikke noget problem bortset fra, at hun og 62-årige Jens Hansen-Møller ikke var forlovede.

Tænkte sig om et par timer

Morgenen efter blev Eva Bendix vækket af et opkald fra Classic FM.

- Vi snakker lidt frem og tilbage. De spørger, hvad jeg gør, hvis jeg vinder, og Jens ikke vil gifte sig med mig. Og så får jeg svaret sådan lidt kækt, at så må jeg finde en, der vil, siger hun:

- Så får jeg at vide, at jeg har vundet, og alt blodet forsvinder fra mit hoved.

Eva Bendix besluttede sig for at vente til klokken 8.30, før hun ville vække sin kæreste. Han er nemlig et B-menneske, siger hun. Hun gik i brugsen og købte en flaske bobler og en buket blomster, men kunne kun vente til 8.20, før hun måtte vække Jens Hansen-Møller.

- Jeg fortæller ham, jeg har vundet en kærlighedsfest til Tønder Festival, men at man altså skal vies dernede, siger Eva Bendix.

Han tænkte sig om et par timer, men sagde til sidst ja.

Ceremoni på campingpladsen

Nu er parret til Tønder Festival. Med dem er deres sønner, Jens' datter Sabina, noget familie og venner, som alle sammen skal overvære ceremonien på campingpladsen, hvor Eva Bendix og Jens Hansen-Møller skal sige "ja" til hinanden.

- Det er ret syret, siger Eva Bendix og griner igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce