Annonce
Varde

Vandværk kan næsten håbe på at folk ikke møder op

Formand Flemming Davidsen for Outrup Vandværk A.m.b.a. vil gerne have afsluttet sagen om vedtægtsændringen. Men hvis der møder mere end ti personer op på den ekstraordinære generalforsamling, så kan mødet være ulovligt. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Outrup Vandværk A.m.b.a. er kommet i en slem knibe, da der skal afholdes en ekstraordinær generalforsamling den 31. marts. Hvis flere end ti møder op, er det formentlig ulovligt.
Annonce

Outrup: 63.000 kroner om året. Så meget er som minimum på spil for de 880 forbrugerne under Outrup Vandværk A.m.b.a.. Vandværkets bestyrelse har efter en ny lovændring besluttet, at den vil træde ud af reglerne om økonomisk regulering i vandsektorloven. Grundlæggende kan mindre vandværker slippe for bureaukrati. Men det kræver, at vedtægterne senest den 14. april ændres, så Forsyningssekretariatet under Konkurrencestyrelsen kan få besked. Ordningen gælder med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2020.

Formand Flemming Davidsen fortæller, at de til den ordinære generalforsamling den 17. marts var syv personer på Hotel Outrup. Til en vedtægtsændring kræves, at totredjedele af andelshaverne siger ja. Hvis der er flertal, men ikke totredjedele, så skal der holdes en ekstraordinær generalforsamling, hvor simpelt flertal blandt de fremmødte rækker til at ændre vedtægterne. Den holdes den 31. marts klokken 19.30 på Hotel Outrup.

Forbud mod forsamlinger

  • Fra den 18. marts til foreløbigt den 30. marts er der indført forbud mod at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor flere end 10 personer er samlet.
  • Forbuddet gælder både indendørs og udendørs og omfatter både offentlige og private arrangementer, begivenheder med videre.
  • Forbuddet forventes at blive forlænget i kampen mod smittespredningen af coronavirus.
Annonce

Tre meters afstand

Men der er et lille men. Og det er, at forbuddet mod at samles mere end ti personer formentlig forlænges.

- Vi forventer ikke, at der kommer flere end ti personer. De seneste ti år har vi kun et enkelt år været 11, siger Flemming Davidsen. Han fortæller, at de får den store sal på Hotel Outrup, hvor der stille seks borde op.

- Ingen sidder tættere end tre meter fra hinanden, siger Flemming Davidsen.

Han og resten af bestyrelsen ønsker at få afsluttet sagen:

- Vi har brugt så mange timer på at komme ud af det, siger Flemming Davidsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce