Annonce
Nordtyskland

Lokale i chok: Motorcykler kører ræs på 1000-årig dansk verdensarv

Borgmester Anke Gosch blev forfærdet, da hun så skaderne på verdensarven og beder borgerne om straks at kontakte politiet, hvis de observerer noget mistænkeligt.
To hidtil ukendte motorcyklister bruger en del af Danevirke til at træne på terrængående motorcykler. Voldanlægget er en del af verdensarven. Skaderne er omfattende.
Annonce

DANEVIRKE: I landsbyen Dannewerk ved Slesvig er man i chok. Åbenbart har to hidtil ukendte motorcyklister misbrugt Danevirke som øvelsesterræn og efterladt dybe furer i Magrethevolden, der sammen med den øvrige del af befæstningen er på Unescos liste over verdensarven.

Jim Morris fra Slesvig stødte i slutningen af den forgangne uge på to unge mænd, der i høj fart havde kurs mod voldene på deres terrængående motorcykler. Mændenes var iført camouflagedragter, deres ansigter var tilhyllede, og Morris kunne ikke få øje på nummerplader.

- De ødelægger jo den tusinde år gamle vold, der stammer fra vikingetiden. Hvis de fortsætter på måde, holder verdensarven ikke ti år mere, mener Jim Morris, der oprindelig er fra Storbritannien.

Annonce

Skal være på vagt

Også Dannewerks borgmester, Anke Gosch, var forfærdet, da hun efterfølgende besigtigede skaderne på Margrethevolden.

- Alle tager hensyn. Det gælder særligt landmændene. Der er forholdsregler, der er blevet besluttet for at bevare fortidsmindet. Vi har her noget virkeligt værdifuldt, som det gælder om at bevare, siger Anke Gosch.

I alles interesse beder hun om at beskytte Danevirke som kulturarv og undlade den slags ondsindet hærværk for fremtiden.

Borgmesteren appellerer derfor til de lokale om at være på vagt. Får de øje på noget mistænkeligt fremover, skal politiet straks tilkaldes.


Det er sørgeligt, at man viser så lidt respekt for en smuk en plet på jorden og vores verdensarv, der bliver ødelagt på den vis.

Astrid Hummel, kommitteret for verdensarven.


Inden for kort tid bliver pladser og veje omkring verdensarven bygget om og gjort mere attraktive. Planlægningen er allerede i fuld gang.

- Områderne bliver forskønnet for at gøre det lettere for folk at opleve verdensarven. Det er helt uacceptabelt, hvis alt nu bliver kørt i stykker, konstaterer Anke Gosch.

Også den kommitterede for verdensarven Danevirke og Hedeby, Astrid Hummel, ærgrer sig over meldingen og billederne af ødelæggelserne.

- Det er sørgeligt, at man viser så lidt respekt for en smuk en plet på jorden og vores verdensarv, der bliver ødelagt på den vis, mener Astrid Hummel.

Annonce

Meldt til politiet

I de kommende dage foretager Astrid Hummel en besigtigelse sammen med Matthias Maluck, der er det slesvig-holstenske delstatsmuseums projektleder for verdensarven. Sammen vil de drøfte, hvilke videre skridt, der kan tages.

Politiet er også informeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce