Annonce
Sydjylland

Vanvidskørsel med 162 km/t: Fem bilister skal til ny køreprøve for at beholde kortet

Arkivfoto: Colourbox

Færdselspolitiet var i dag på besøg i området omkring Øster Højst i Tønder Kommune, efter en borger havde henvendt sig med en bekymring om, at der bliver kørt for stærkt. Og noget tyder på, at borgeren har ret.

På Twitter fortæller politiet, at der blev målt hastigheder helt op til 162 kilometer i timen, hvor man kun må køre 80 km/t.

I alt skrev færdselspolitiet 30 bilister op for at køre for stærkt, der blev uddelt otte klip i kørekort, og hele fire bilister på strækningen skal nu til en ny køreprøve og en ny teoriprøve, da de har fået en betinget frakendelse af kørekortet. De fire bilister kørte henholdsvis 144, 145, 145 og altså 162 kilometer i timen.

Det var dog ikke kun i Øster Højst, at der blev uddelt en betinget frakendelse af kørekortet. På Gørdingvej mellem Gørding og Gredstedbro, hvor man må køre 60 km/t, blev én taget med 100 kilometer i timen, og det giver altså også en betinget frakendelse. I alt kørte 17 bilister ud af 268 for stærkt på strækningen.

Annonce
Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce