Annonce
Esbjerg

Vanvidskørsel på motorcykel: Kørte 170 km/t i fyraftenstrafikken i Esbjerg og fik superbike konfiskeret

Vanvidskørslen foregik på  en superbike Yamaha YZF R1 som denne. Den kan køre op til 299 km/t. Ved kørslen i Esbjergs gader blev der kørt 170 km/t. Privatfoto
32-årig fik konfiskeret Yamaha YZF R1 til nypris på 287.000 kroner.

Esbjerg: Med en fart på op til 170 km/t forsøgte en vanvidsmotorcyklist at stikke af fra politiet i Esbjerg onsdag eftermiddag på en såkaldt superbike. Lykkeligvis kom ingen mennesker noget til, inden flugtforsøget endte på Strandby Kirkevej klokken 16.33, da den 31-årige motorcyklist væltede ved lav hastighed.

Esbjergenseren blev sigtet for at have kørt for stærkt, ligesom han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer, fordi han var påvirket under vanvidsturen på den såkaldte superbike.

Værst for manden er formentligt, at politiet besluttede at konfiskere motorcyklen - en helt speciel kostbar Yamaha YZF R1, som fra ny koster 287.000 kroner. Motorcyklen har en topfart på 299 km/t og den accelerer fra 0-100 km/t på 3.2 sekunder.

Målingen, der viste at han kørte med 170 km/t skete i bymæssig bebyggelse, hvor man må køre 50. Altså en overskridelse på over 200 procent.  En 100 procents overskridelse er nok til konfiskation.

Politiet kan konfiskere køretøjer på grund af ekstremt høj hastighed, gentagne tilfælde af kørsel ved ekstrem høj hastighed, hvis man gentagne gange udsætter andre for fare, ligesom kørsel i spirituspåvirket tilstand gentagne gange kan medføre konfiskation. /stok

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce