Annonce
Erhverv

Varde Bank-direktør bryder 14 års tavshed

Jens Ole Okholm fortæller nu sin version af historien om Varde Banks krak.

ÅBENHJERTIGT: Jens Ole Okholm, medlem af Varde Banks direktion fra 1988 til 1994, har efter 14 års tavshed nu valgt at fortælle sin version af historien om bankens krak.

Jens Ole Okholm, medlem af Varde Banks direktion fra 1988 til kollapset i 1994, bryder nu 14 års tavshed.

I et længere interview med JydskeVestkysten fortæller Jens Ole Okholm åbenhjertigt om sin rolle i sagen. Mest overraskende er dog hans analyse af tiden efter Varde Bank.

– Udviklingen i både København, Århus og Trekantsområdet går meget hurtigere end i Sydvestjylland. Varde Bank var dybt forankret i landsdelen og var for eksempel fiskeriets bank. Da Esbjerg havde 600 fiskekuttere, var de 400 af dem finansieret i Varde Bank, siger Jens Ole Okholm og tilføjer:

– Jeg siger ikke, at Varde Bank alene kunne have klaret en meget bedre erhvervsmæssig udvikling i Sydvestjylland. Men måske kunne banken alligevel have gjort en forskel, siger han.

For hullet efter Varde Bank betyder, at der i dag ikke findes den lokalpatriotiske bank, der holder hånden under det lokale erhvervsliv.

Skandalen om Varde Banks krak førte til lange undersøgelser af de interne forhold i banken. Blandt andet var tidligere ordførende direktør Alex Holm Jensen i søgelyset for sin dobbeltrolle som både bankdirektør og de facto medlem af Ejendomsselskabet af 5/11 1951's bestyrelse.

Der blev aldrig rejst tiltale mod Alex Holm Jensen.

– Alex Holm Jensen var ikke medlem af 5/11's bestyrelse. Men efter ordrer fra bankens bestyrelse deltog han ofte i 5/11's bestyrelsesmøder, netop fordi engagementet var så stort, siger han.

5/11-koncernen endte med at påføre Varde Bank et katastrofalt stort tab, som var stærkt medvirkende til bankens fald.

Afviklingsselskabet VB Finans blev afsluttet i juni 2007. Dermed er der nu sat endeligt punktum for Varde Bank.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce