Annonce
Læserbrev

Varde-borgere søger mod Digterparken

Annonce

Læserbrev: ”I Varde har håndværkerne travlt. Her bygges og bygges …” Sådan indleder Torbjørn Fristed (DF) sit læserbrev 4. marts 2019. Og det har han ret i. Men det er også det eneste, han har ret i.

Boligselskabet Domea Varde er i fuld gang med at opføre 103 attraktive almene boliger i Digterparken i Varde, og at sætte rygter i gang om, at nybyggeriet skulle gøre området til et parallelsamfund, skader den by, som Fristed ellers lader til at holde så meget af.

Der er intet hold i den påstand. Interessen for boligerne er stor, og ventelisten lang og sund. Den består af seniorer, par, enlige og familier, der vil passe perfekt ind i Digterkvarteret og Varde i øvrigt.

Fristed skriver, at Digterkvarteret i dag er ”en attraktiv del af byen (…) folk søger dertil og ser frem til at bo et ordentligt sted med ordentlige naboer”.

Sådan bliver det ved med at være. Bare ét eksempel fra ventelisten fortæller om to nabopar, der i dag bor i hvert sit parcelhus i kvarteret. De vil gerne flytte ind i to lejligheder ved siden af hinanden i Digterparken og fortsætte det gode naboskab.

Det er ærgerligt, at Torbjørn Fristed holder fast i sine fordomme om mennesker, der bor alment.

Og til rygterne om, at Esbjerg og Varde kommuner ”handler borgere mellem sig”: Genhusningen af beboere på Stengårdsvej løses af boligselskabet, der administrerer boligafdelingen. Det er Fristeds fri fantasi, der flytter Esbjergs problemer til Varde. For det passer ikke.

Digterparken står klar til indflytning næste sommer. Og vi glæder os.

SVAR

Mit læserbrev den 3. marts var ikke et udtryk for ”min fantasi”, men en beskrivelse af en almindelig kendt og generel bekymring i Varde. Der var en del gisninger om, hvem der skulle bo i alle de nye lejligheder, og mit læserbrev beskriver blot disse bekymringer, som dengang fyldte meget, og som Varde-borgere savnede en be- eller afkræftelse på.

Jeg er glad for, Domea nu endelig kommer med en udmelding, bedre sent end aldrig, og jeg er glad for, at rygterne om, at man blot ville flytte et problem fra Esbjerg til Varde, er uden hold i virkeligheden.

Torbjørn Fristed, Østerlundvej 7, Heager

Per Lønborg Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark For abonnenter

3000 kør-selv-ferier i fare: Sønderjysk rejsebureau kalder mulig tysk nedlukning en katastrofe

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Danmark

Live fra pressemøde: 'Smittetal er gået fuldstændig bananas' - hele verdenskortet kan snart blive orange

Annonce