Annonce
Varde

Varde Engroslager flytter og bygger nyt for 12 millioner kroner

Ægteparret Vibeke og Kjeld Kristensen flytter Varde Engroslager ud til Esbjergvej, hvor de bygger ny butik og lager på 1.600 kvadratmeter. - Vi har haft fremgang i alle 21 år. Vi har en god forretning. Vi ved ikke, hvornår vi skal herfra, siger Vibeke Kristensen om det store skridt at bygge for 12 millioner kroner. Foto: Henrik Reintoft

Varde Engroslager bygger 1.600 kvadratmeter ny butik og lager ud til Esbjergvej. Åbner i det nye år.

Varde/Næsbjerg: I flere år har Varde Engroslager på Gellerupvej været ved at gå ud af sit gode skind. Succesen er langt større, end de nuværende lokaler kan rumme.

Og nu går den simpelthen ikke længere, hvorfor ægteparret Vibeke (54) og Kjeld Kristensen (57) tager et meget stort skridt i livet. De har købt grunden mellem Hjortshøj Party Service og Superdæk, hvor de opfører 1.600 kvadratmeter ny butik og lager. 1.000 kvadratmeter mere end i dag. Den samlede pris løber op i 12 millioner kroner eksklusive moms. Og den nye butik åbner i begyndelsen af januar næste år.

- Det er helt surrealistisk, udbryder Vibeke Kristensen med tanke på begyndelsen for 21 år siden, da de købte virksomheden, som dengang hed P. C. Trading.

Sidenhen er navnet ændret, og ægteparret fra Næsbjerg har løbende udviklet forretningen, så de i dag er 12 ansatte inklusive dem selv. De har i dag en meget stor webforretning.

- Webbutikken er eksploderet. Den kan næsten ikke være i computeren, siger Vibeke Kristensen, som tilføjer, at tre medarbejdere udelukkende arbejder med webbutikken.

Derudover har de et koncept med service og udstyr til sommerhuse, som nu også eksporteres via et samarbejde med IDdesign Project i Varde. Og så har de en god og gammeldags isenkramforretning med alt til huset og den store fest og et veldækket bord.

- Undskyld, må jeg komme forbi. Jeg er nødt til at komme på toilet, siger en kvindelig ansat, som sniger sig gennem køkkenet, hvor interviewet foregår.

Om knap et år kan hun danse i 150 kvadratmeter nyt køkken, kontorer og personalerum.

Annonce

Den nye butik

Varde Engroslager har købt en grund ud til Esbjergvej og mellem Hjortshøj Party Service og Superdæk. Her bygger JM Byg for Varde Engroslager et nyt domicil på 1.600 kvadratmeter.

Selve butikken og showroom bliver på 400 kvadratmeter. Et åbent erhvervslager på 700 kvadratmeter. Køkken, kontorer og personalerum på 150 kvadratmeter. Pakkerum på 100 kvadratmeter og en afdeling for servicepakker på 250 kvadratmeter.

Den nuværende bygning på Gellerupvej sættes til salg.

Vibeke og Kjeld Kristensen har købt grunden af Hjortshøj Party Service, som ligger lige ved siden af. Foto: Henrik Reintoft

Nye varer

Varde Engroslager har så stor succes, at kassekreditten er i nul. Og mens Vibeke Kristensen flere gange har presset på for at flytte til noget større, så har Kjeld Kristensen været mere tilbageholdende. Men nu er han overbevist. Også af Danske Andelskassers Bank i Varde, som en helt nødvendig sparringspartner.

- Vi skal tænke på fremtiden, og for at vi kan holde på medarbejderne, siger Kjeld Kristensen.

I dag er pladsmanglen så stor, at deres varelager mere eller mindre er det samme som selve butikken. Og med 4.500 varenumre er det faktisk et problem, når en større del af forretningen er til hele landet og nu også udlandet. Det vil et nyt, 700 kvadratmeter stort erhvervslager råde bod på.

- Det bliver så fedt, og så skal jeg have købt nye varer, lyder det med smil i øjnene fra Vibeke Kristensen.

Sådan kommer den nye butik og lager til at se ud. Tegning: JM Byg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce