Varde Atlet Klub bygger på stolte traditioner. En af dem er at en klub med respekt for sig selv afholder stævner - og bokserne hjælper med at sælge billetterne.
Varde: Boksning er ikke for tøsedrenge - eller -piger. Til gengæld er Varde Atlet Klub kendt for gode trænere og stolte traditioner. Som for eksempel de to årlige stævner i Lerpøthallen, med professionel lyd og lys og 500 publikummer.
- Varde har altid været en bokseby, men det er klart, at når der ingen boksere har været, har det været sværere, siger formand for Varde Atlet Klub, Kristian Tousig.
Han har været formand i 16 år. Siden klubben havde et dyk, ovenpå guldrandede halvfemsere med professionelle boksere. Så blev der stille, men nye er på vej.
- Det er ikke for at glemme de gamle boksere, men nu skal vi have de nye frem, siger han.
Kristian Tousig var også en del af klubben dengang i halvfemsere. Hans yngste søn, Joachim Touisig, er den eneste bokser, der hidtil har modtaget klubbens fighterpokal "Tue Bjørn Thomsens fighterpokal" tre gange. Tue Bjørn Thomsen var den største af de gamle, fra dengang de nuværende bokseres træner, Jesper Kristiansen, selv var i ringen.
Klubben og stævnet
Stævnet i Lerpøthallen lørdag eftermiddag/aften havde 13 kampe. JydskeVestkysten bringer resultater i avisen mandag.Varde Atlet Klub har egne træningslokaler på Stålværksgrunden i Varde.
Klubben har udover kampbokserne en stor motionsafdeling.
Melissa og drengene
Og faktisk kan en af de nye store, Melissa Mortensen på 16 år, snart gøre Joachim Tousig rangen stridig, for hun har allerede fået fighterpokalen to gange.
- For fire år siden startede vi et børnehold. De må ikke bokse kampe, før de er 11 år, men derfor kan de jo godt starte med leg, bold og boksetræning, siger Kristian Tousig.
Børneholdet har ført den ny æra med sig. 10 boksere klar til kamp er stort, og selvom det er en meget ung flok, så tager alle boksningen dybt seriøst.
- Alle boksere er med til at sælge billetterne til kampen. De skal gøre noget til gengæld. Sådan nogle drenge har godt af at vide, at tingene ikke kommer af sig selv, siger Kristian Tousig.
Med tilskuerramper, boksering, lyd og lysshow, syv kampdommere og en kamplæge kræver et stævne et stort opbud. Klubben skal være glad, hvis det hele går i nul. Men det drejer sig heller ikke om at tjene penge. Det drejer sig om ære, respekt og selvrespekt.