Annonce
Varde

Varde Fritidscenter: Vi følger markedspriserne

Centerdirektør Jesper Brodersen, til højre, ved første spadestik i februar til stor udvidelse af Varde Fritidscenter. Sammen med borgmester Erik Buhl (V), formand for fritidscentret Bent Ove Larsen og kulturudvalgsformand Mads Sørensen (V). Arkivfoto: André Thorup
Varde Fritidscenter er en forretning, som tjener næsten alle sine penge selv. Derfor er det også helt ok, at den giver rabatter, mener direktør Jesper Brodersen.

Varde: Jesper Brodersen, direktør i Varde Fritidscenter, har ingen problemer med at svare på Tommy Søndergaards spørgsmål om, hvorfor han skal betale 2700 kroner om året for fri adgang til svømmehallen, når hans kammerat, der træner i Imove under fritidscentret, får svømning med for kun 1025 kroner oveni prisen for at træne fitness.

- Vi registrerer jo alle adgange, både i fitness og i svømmehal. Det gør vi med vores armbånd. Og så kigger vi på, hvor meget bruger de her mennesker de forskellige faciliteter. Kan vi så se, at når dem i fitness har trænet ti gange fitness, så går de tre gange i svømmehallen, så fordeler vi vores indtægter efter det – så vi får en tredjedel til svømmehallen og to tredjedele til træningen af deres samlede pris.

- Med de data vi har, så oplever vi, at det er en rigtig fin prissætning, som vi er rigtig godt tilfredse med. Det er ligesom, hvis du køber en enkelt billet til en EfB-kamp kontra årskort.

Annonce

Den erhvervsdrivende fond

  • Har til formål at fremme idræt og kultur i Varde. Så er der overskud, skal det gå til at udvikle idræt og kultur.
  • Har vundet udbuddet på at drive Varde Fritidscenter, fire haller og de udendørs idrætsfaciliteter frem til 2033, hvorefter kontrakten kan forlænges to gange fem år.

Direktør: Jeg forstår slet ikke problemstillingen

Vi, der ikke træner i Imove, skal betale 2700 kroner for fuld adgang til svømmehallen, er det så ikke for meget?

- Det er jo markedsprisen. Du kan skrive til alle, der udbyder svømning, det er markedsprisen. Vi tager markedsprisen, ligesom som de gør i Ølgod og Nørre Nebel, så nej, det kan jeg ikke følge dig i.

- Jeg forstår slet ikke problemstillingen.

- Det, vi oplever, er, at de, der køber guldkort til svømmehallen til 2700 kroner om året, kommer rigtig tit. Typisk 200-300 gange om året, så de får afgjort noget for pengene. Hvis du ikke vil svømme så tit, er der billigere løsninger med adgang på aftener eller kun om morgenen.

Vi skiller tingene ad

Hvordan har du det med, at nogle tænker, I laver konkurrenceforvridning for offentlige penge?

- Det har jeg respekt for, men vi har gjort alt for at skille tingene ad, og vi overholder det hele til punkt og prikke. Og vi bliver kontrolleret.

- Vi vandt retten til at drive fritidscentret i et EU-udbud, og den overskydende kapacitet, ud over det vi er forpligtet på at levere til foreninger og offentligheden, kan vi bruge til at lave en kommerciel drift. Af kommunens tilskud går kun omkring 1,5 millioner kroner til fritidscentret, og budgettet er omkring 13 millioner, så her tjener vi næsten ni ud af ti kroner selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce