Annonce
Varde

Varde Garten venter stadig på den rigtige forpagter

Poul Erik Bech står bag Varde Garten og et byggeri til over 30 millioner kroner med både kunsthave, restuarant, hotelværelser og et stor orangeri. Dette foto er fra rejsegildet. Arkivfoto: André Thorup

En ny forpagter skal kunne identificere sig med hele tanken omkring projektet. Blandt andet at den store pavillon skal kunne udlejes til en pris på niveau med, hvad det koster at leje et telt i haven.

Varde: Interessen for åbningen af den kulturelle oase, Varde Garten, der ligger i smørhullet mellem Fiskergade og Brogade er stor. Indenfor 14 dage er alt helt på plads. Alt, på nær en forpagter.

- Det er ikke lykkedes os at finde den rigtige person, eller det par, vi ønsker, skal stå for forpagtningen af Varde Garten. Mange har henvendt sig og interessen er stor, men vi vil have én, der kan identificere sig med værdierne og tankerne omkring stedet, fortæller Poul Erik Bech.

Han oplyser, at der endnu mangler et par småting før den fysiske indretning er færdig.

Annonce

Åbningen af Varde Garten er dog lige på trapperne.

- Vi holder en officiel åbning, også selvom vi ikke har fået en forpagter, så indenfor nær fremtid slår vi dørene op, lover Poul Erik Bech, der oplyser, at tanken er, at eksempelvis pavillonen med plads til cirka 140 gæster skal kunne udlejes til samme pris, som det koster at opsætte et telt i haven.

- Vi synes, der er behov for smukke lokaler til bryllupper, fødselsdage eller andre begivenheder. Smukke rammer som prismæssigt skal være tilgængelig for alle. Om man selv vil stå i køkkenet og lave mad, eller lade vores krostue Von Lügenhals stå for alt, det må folk selv om, siger ejeren, der har indrettet Varde Garten med alt fra bestik til glas, porcelæn, kunst og møbler i en meget høj kvalitet. Og han tilføjer:

- Jeg tror på, at når folk lejer noget der er smukt, så passer de ekstra godt på det, så jeg er ikke nervøs for hærværk. Det næste større fremtidsprojekter bliver at få åbnet Kræmmerpassagen og finde butikker til de tomme kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce