Annonce
Varde

Varde: Gymnasieelever samler ind til julehjælp

Elever fra Varde Gymnasium overrækker penge fra deres indsamling til Anne Mette Hede Jensen fra Varde, Giv det videre. PR-foto
Elever og personale har samlet penge ind til Varde, Giv det videre, og pengene skal gå til lokale børn.

Varde: Elever og personale på Varde Gymnasium samlede i denne uge ind til trængte familiers jul gennem Varde, Giv det videre.

Med en god pris på hjerterne hos Hansens Bageri samt ekstra donationer nåede skolen op på et overskud på 3000 kroner og kunne i tirsdags overrække beløbet til Anne Mette Hede Jensen fra Varde, Giv det videre.

Pengene vil især blive brugt til at hjælpe lokale børn til at få mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter som spejder og kidsvolley.

Annonce
Både elever og personale har været med i indsamlingen af pengene, der skal blandt andet skal gå til fritidsaktiviteter for lokale børn. PR-foto
Penge til Varde, Giv det videre, fra Varde Gymnasium. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Dræbt bilist er endnu ikke identificeret

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Esbjerg

Vred bilist bliver sigtet for vold

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];