Annonce
Varde

Varde Kommune er blandt de hurtigste med sagsbehandling

Annonce

Læserbrev: Som formand for en handicaporganisation, hvis medlemmer ofte er afhængig af handicapbil, så skal der lyde en stor tak til bl.a. Varde og Tønder kommuner for at sikre, at der sker en hurtig sagsbehandling, når man søger om handicapbil. De to kommuner er blandt de hurtigste i landet.

I 2019 brugte Varde 17 uger og Tønder 19 uger ifølge nye tal fra Danmarks Statistik, og dermed ligger de to kommuner langt under landsgennemsnittet på 40 uger – tillykke. Det kan godt være, at ansøgningen ikke altid går ens vej, men det er vigtigt, at man får et hurtigt svar, så man kan planlægge derefter.


I 2019 brugte Varde 17 uger og Tønder 19 uger ifølge nye tal fra Danmarks Statistik, og dermed ligger de to kommuner langt under landsgennemsnittet på 40 uger – tillykke.

Uddrag af læserbrevet


Sagsbehandlingstiden svinger mellem 13 og 107 uger rundt om i landet, og den slags kommunale forskelle kan vi ikke være bekendte i så lille og ellers homogent land som Danmark. I sidste ende kan det jo betyde, at man er tvunget til at flytte kommune for at få behandlet sin sag og leve et liv som andre. Vi kan kun opfordre andre kommuner til at tage ved lære af de to sydjyske kommuner inden for handicapbil-området.

For mine medlemmer er en handicapbil vigtig, hvis de skal have mulighed for at blive en naturlig del af arbejdsmarkedet eller opretholde et socialt liv. Daglig brug af offentlig transport er sjældent en realistisk mulighed for en kørestolsbruger eller en meget dårligt gående, dertil er den offentlige transport for besværlig og tidskrævende.

I en medlemsundersøgelse fra vinteren 2019 angav knap 75 procent af de adspurgte, at de var afhængige af bil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce